Veličanstven doček Šarčeviću u Bijelom Polju

Redakcija
Piše: Redakcija 305 pregleda Dodaj komentar
FOTO: MILOVAN NOVOVIĆ

Veličanstveno je bilo danas u poslijepodnevnim satima u Bijelom Polju – organizovan je doček za boksera Mirka Šarčevića, prvaka Evrope za mlade, koji je u Jerevanu stigao do zlatne medalje. On je u finalnom meču kategorije do 80 kilograma pobijedio Agvana Aleksijana iz Jermenije 3:1 i to je njegova prva zlatna, ukupno treća evropska medalja. On je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram. U karijeri ima i srebrnu medalju, godinu ranije, sa juniorskog Evropskog prvenstva u Gruziji.

Šarčević je sa klupskim drugom iz BK Bijelo Polje Filipom Božovićem, koji nije uspio da se domogne medalje, stigao na gradski trg, gdje ga je čekao veliki broj sugrađana. Sa njima su stigli i bokseri Bijelog Polja i Feniksa, koji su otputovali za Podgoricu da dočekaju šampiona i doprate ga do rodnog grada.

Nakon čestitki, u Centru za kulturu priređen je svečani doček.

-Zahvalan sam svima koji su me podržavali i vjerovali u mene. Nije bilo lako na ovoj evropskoj smotri boksa. Bila je izuzetno jaka konkurencija, tako da je moj uspjeh tim veći. Bilo je veoma naporno i teško, ali sam išao iz meča u meč. Slušao i upijao savjete selektora i na kraju osvojio titulu evropskog prvaka.

Dodao je Šarčević da će ga ovo najsjajnije odličje natjerati na još veći rad i da se nada da će sa svih takmičenja na kojima bude učestvovao vraćati se sa nekom od medalja.

FOTO: MILOVAN NOVOVIĆ

-Srećan sam i zadovoljan što sam ispunio sva očekivanja mojih Bjelopoljaca i svih ljubitelja boksa i sporta u Crnoj Gori. Zahvalan sam i na ovako predivnom dočeku – kazao je Šarčević, kojem je trener u klubu Mugoša Kovačević.

Šarčeviću je na velikom uspjehu čestitao i predsjednik SO Ernad Suljević, koji je naglasio da medalja zlatna sija najvećim sjajem.

-Sportisti su naši najbolji ambasadori i zato će pomoć lokalne uprave biti uvijek za njih – kazao je Suljević, a Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju naglasio da je zlatna medalja Šarčevića istorijski trenutak za Bijelo Polje.

-Imalo je i ranije sportista iz Bijelog Polja koji su osvajali razne medalje na velikim takmičenjima, ali prvi put da jedan sportista, koji je ponikao u našem gradu, gdje trenira i radi, donosi ovako veliki uspjeh. Od Mirka očekujemo da nas uvijek ovako obraduje – naglasio je Maslovarić.

Mikaš Stanić, sportski direktor BK Bijelo Polje, istakao velike zasluge trenera Kovačevića, naglašavajući da rade u dobrim uslovima i imaju plejadu talentovanih boksera.

-Vraćamo boks tamo gdje mu je i mjesto. Ponosni smo na Mirkov uspjeh, ali i učešće Božovića – kazao je Stanić, podsjećajući na bokserske početke u gradu na Limu, kad su radili sa bokserima pokojni Obrad Dulović i Milan Smolović, kao i Stojan Njanjo Ivezić.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: DAN
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar