Odbojkaški savez uručio priznanja najboljima u 2016.

Vladan
Piše: Vladan 999 pregleda Dodaj komentar

Na tradicionalnom Novogodišnjem koktelu Odbojkaškog saveza Crne Gore, u ime dodjela priznanja najboljima u 2016. godini, predsjednik OSCG Cvetko Pajković obratio se prisutnima:

“Poštovane dame i gospodo, dobar dan i dobro došli na tradicionalnu svečanost Odbojkaškog saveza Crne Gore. Ponovo smo u prilici da se podsjetimo, da nagradimo najbolje, najtalentovanije, da obećamo da ćemo biti još bolji.

U 2016. smo prije svega željeli da muška seniorska reprezentacija obezbijedi plasman na prvenstvo Evrope. Nijesu momci uspjeli, pa čekamo novu priliku. Igrali su još jednom u Svjetskoj ligi i … dešava se to u sportu, malo, samo set nedostajao je da se ponovo nađu na završnom turniru.

Pun pogodak je učešće ženske seniorske reprezentacije u Evropskoj ligi. Ogromno iskustvo koje je veoma pozitivno uticalo na kasnije kvalifikacije za prvenstvo Evrope u kojima djevojke nijesu mogle do baraža, ali trend napretka je evidentan.

Ove godine sve naše mlađe selekcije igrale su na Balkanijadama, 6 ekipa, a najviše su nas obradovale juniorke sa bronzanom medaljom. Mješovita selekcija, pred pionira, je učestvovala na Festival Kidsu u Beogradu..

Na klupskoj sceni sve više ženskih klubova, sve manje muških, malo novca, mnogo problema.

U domaćem prvenstvu Budvanska Rivijera je osvojila duplu krunu, Luka Bar prvenstvo, a Galeb Kup u ženskoj konkurenciji.

Srećom, u završnici godine obradovale su nas pobjede u CEV kupu. Budvanska Rivijera i Luka Bar su pobjedama obezbijedile sledeći krug u Evropi, a Jedinstvo Bemaks se dostojno oprostilo u debitantskom nastupu.

Odbojkaški savez Crne Gore ove godine posjetio je i predsjednik Evropske odbojkaške konfederacije Aleksandar Boričić, veliki prijatelj i naše zemlje i crnogorske odbojke.

Ono sa čime takođe želimo da se pohvalimo je da crnogorska odbojka ima Jugopetrol Ligu mini odbojke za djecu od 9 do 12 godina,, 42 ekipe i 500 djece …. Zamah kao obaveza za sve nas da ga iskoristimo i pretočimo u nešto još veće, uz veliku zahvalnost našim prijateljima iz Jugopetrola.

Ambicije za 2017. su velike. Želimo da nas bude sve više, da budemo još bolji, ali moramo da budemo i realni i da znamo da je za sve planove potrebna podrška države. Finansijski nestabilni, nećemo moći da uspostavimo sistem koji želimo.

Svi smo u odbojci zbog entuzijazma i ljubavi prema ovom sportu, ali za nešto više na međunarodnoj sceni, naučili smo, nije dovoljan samo entuzijazam. Potrebno je vrijeme, veliki rad, i novac.

Na kraju zahvaljujemo se državi, Ministarstvu prosvjete i bivšoj Upravi za sport na velikoj pomoći i razumijevanju.

Takođe veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se našli da nam pomognu kako finansijski tako i kroz usluge, kao i svim poslovnim partnerima na sjajnoj saradnji i razumijevanju.

Zahvaljujemo i novinarima i medijima koji su nas na odgovarajući način ispratili.

Našim najboljim i najperspektivnijim želim da čestitam na ostvarenim rezultatima i ovim priznanjima i da im poželim jos uspješniju 2017 godinu.

A svima vama čestitam Božićne i Novogodišnje praznike.”

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković je uručio specijalnu nagradu – plaketu “Razumijemo se” marketing menadžerki firme Jugopetrol EKO Dunji Zeković – Đonaj, kao zahvalnicu za pomoć i podršku u organizaciji projekta Jugupetrol EKO Mini odbojke.

Priznanje za najperspektivniju odbojkašicu dobila je Katarina Budrak, koja zbog klupskih obaveza nije prisustvovala svečanosti, pa je Cvetko Pajković, nagradu uručio njenom bratu.

Nagrada za najperspektivnijeg odbojkaša otišla je u ruke člana OK Budućnost Capital Plaze i člana kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore Milutina Pavićevića.

Zatim su uručene i nagrade za najboljeg odbojkaša i odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2016. godinu.

Nagradu za najbolju odbojkašicu, Cvetko Pajković uručio je članici ŽOK Luka Bar i seniorske reprezentacije Crne Gore, Milani Rovčanin.

I za najboljeg odbojkaša u 2016. godini izabran je član OK Budvanske rivijere Budva i seniorske reprezentacije Crne Gore, Nikola Lakčević.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar