Od danas u Podgorici U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše

Crna Gora u srijedu debituje protiv šampiona Evrope, Luka Lojić: "Trudićemo se da maksimalno iskoristimo domaći teren i da se borimo za svaki set"

Redakcija
Piše: Redakcija 292 pregleda Dodaj komentar

Muška U17 odbojkaška reprezentacija debitovaće u srijedu na Evropskom prvenstvu za odbojkaše do 17 godina. Protivnik izabranicima Darka Prebiračevića biće aktuelni šampion Evrope u ovoj konkurenciji, selekcija Slovenije od 20 časova u sportskoj dvorani kompleksa “Verde”.

Odbojkaški savez Crne Gore biće domaćin najboljim selekcijama Evrope u ovom uzrastu, koje će se od 19. do 30 jula u Podgorici, boriti za titulu prvaka Starog kontinenta za odbojkaše do 17 godina.

Kapitena Vuka Stanojevića i saigrače raduje što su svi zdravi i spremni za početak šampionata Evrope, za koji su naporno trenirali i pripremali se u proteklom periodu.

“U srijedu počinje Evropsko prvenstvo, za to smo se pripremali cijelo vrijeme, imali smo mjesec dana priprema u hotelu “VOCO”. Imali smo dva turnira koja su nam pomogla u pripremi, “Trofej Beograda” i Balkansko prvenstvo  u Tirani. Raduje nas činjenica da su svi igrači zdravi i nadam se da ćemo ostvariti uspješan rezultat”, kazao je Stanojević.

Svaka utakmica od velikog je značaja za naše najmlađe odbojkaše, a da će dati sve od sebe u svakom setu, kazao je i Luka Lojić, korektor naše reprezentacije.

“Prvo bih iskoristio priliku da se zahvalim Odbojkaškom savezu Crne Gore što nam je omogućio ovakve uslove za rad i trening. Trudićemo se da maksimalno iskoristimo domaći teren i da se borimo za svaki set.”

Nakon Slovenije, naš tim očekuje duel sa Grčkom u četvrtak, pa sa Austrijom, 21. jula. Nakon dana pauze slijede dueli sa Estonijom i Belgijom, a u posljednja dva dana grupne faze rivali će biti Bugarska i Turska, 26., odnosno 27. jula.

U stručnom štabu naše selekcije, pored selektora Prebiračevića, biće i pomoćni trener Dejan Radić i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

KONAČAN SPISAK ODBOJKAŠA CRNE GORE ZA U17M EVROPSKO PRVENSTVO:

TEHNIČARI:

Danilo Šunjevarić (Jedinstvo)

Vasilije Andrović (Mornar)

PRIMAČI SERVISA:

Vuk Stanojević (Budućnost volley)

Filip Milosavljević (Budva)

Marko Šebek (Jedinstvo)

Vasilije Božović (Galeb Liko Soho Group)

KOREKTORI:

Luka Lojić (Galeb Liko Soho Goup)

Kosta Poleksić (Budućnost volley)

SREDNJI BLOKERI:

Jovan Drešić (Galeb Liko Soho Group)

Stefan Petričević (Budućnost volley)

Uroš Konatar (Jedinstvo)

Dario Karanikić (Galeb Liko Soho Group)

LIBERA:

Aleksa Radić (Budućnost volley)

Ilija Marović (Budva)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar