Nemanja Radović: Nervozno smo ušli u utakmicu, to nas je koštalo pobjede

Umjesto da naprave ogroman korak ka drugom uzastopnom učešću na svjetskim prvenstvima, košarkaši Crne Gore su sami sebe usporili porazom od Mađarske u „Bemax areni”.

Ništa nije izgubljeno, jer „crveni” sa kim god da se ukrste u drugoj fazi (Litvanija sigurna, BiH i Bugarska u znatno boljoj situaciji nego Češka) imaće šansu da osvoje jedno od tri prva mjesta, ali je jasno da bi im večerašnja pobjeda mnogo značila.

„Previše smo nervozno ušli u utakmicu, to nas je koštalo pobjede. Mađari su veoma dobra ekipa, napominjali smo nakon prvog meča da su veoma tvrdi, da smo mi tada pogađali neke teške šuteve. Ovog puta su oni to pogodili, nismo opravdali ulogu favorita kod kuće”, rekao je Nemanja Radović.

Krilni centar Mursije priznaje da je odgovor na promjene u igri rivala izostao.

„Mislim da su se mnogo bolje pripremili za drugu utakmicu od nas, igrali su dobro udvajanja na Dubljeviću. Nismo se dobro snašli sa pasovima, mislim da je to bila prevaga”.

Od želje o plasmanu na Mundobasket se ne odustaje.

„Ovaj poraz ne može nikako da utiče na tu želju. U sljedećem ‘prozoru’ igramo protiv Francuske i Portugala, ići ćemo na obje pobjede, kao što uvijek idemo. Nekad to izađe dobro, nekad ne, ali moramo da uđemo na svaku utakmicu sa 300 odsto. Ako se to ne desi, u današnjoj košarci svi mogu da te pobijede”, poručio je 30-godišnji Bjelopoljac.

Izvor
vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button