Najneobičnija priča u karijeri – Meksički Huares novi dom Andrije Vukčevića

Vladan
Piše: Vladan 448 pregleda Dodaj komentar
Foto: FC Juárez

Huares – klub iz Siudad Huaresa novi je dom crnogorskog fudbalera Andrije Vukčevića.

Odmah nakon važne pobjede nad Bugarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naš bek se zaputio ka Meksiku gdje su ga već na aerodromu dočekli osmjesi navijača njegovog novog kluba.

Ipak, ne tako davno – prije petnaestak godina – osmjesi su bili posljednje što biste mogli da vidite u gradu na samoj granici sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Rat narko-kartela možda i najviše pogodio je Siudad Huares, tokom 2010. u gradu je zabilježeno 3.000 ubistava, a čak je i fudbal doživio udare, pa je lokalni klub Indios de Siudad Huares ugašen.

Vlada Meksika u narednih nekoliko godina uspjela je da prekine rat klanova, a kao nada u novi i bolji život 2015. rodio se upravo Huares – klub čije zelene boje od sada će braniti i Andrija Vukčević.

“Fudbal ponovo cvjeta i mami osmjehe u Huaresu, prvi put poslije dugo vremena vijesti koje stižu iz ovog grada su pozitivne. Moć fudbala ponekad je možda precijenjena, ali ovog puta to nije slučaj”, pisao je tih godina britanski Gardijan.

Sa normalnim životom u Huaresu i fudbalski klub je odmah krenuo sa velikim pričama – već 2015. godine osvojena je Druga liga, a naredne godine učinile su da Huares postane standardan član elitne meksičke Lige MX.

Vukčević sada stiže u klub koji se nakon sedam kola nalazi na trećem mjestu na tabeli – ispred velikana kakvi su Klub Amerika, Gvadalahara, Toluka, Kruz Azul…

Nakon Budućnosti, Sevilje, Spartaka iz Subotice, belgijskog Beverena i Rijeke, vrijeme je za vjerovatno najneobičniju priču u karijeri našeg 26-godišnjeg fudbalera.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar