Marko Burzanović raskinuo ugovor sa Interom: Nijesam bio zadovoljan

Vladan
Piše: Vladan 458 pregleda Dodaj komentar
Foto: Hina

Marko Burzanović slobodan je u izboru nove sredine nakon što je sporazumno raskinuo saradnju sa Interom iz Zaprešića.

Odlazak u Hrvatsku prošlog ljeta, za dvadesetjednogodišnjeg Podgoričanina bio je prvi inostrani izazov, ali nije se završio onako kako j e planirao momak koji je ranije najavio ogroman potencijal.

Nezadovoljan statusom kod trenera Samira Toplaka, bivši igrač Budućnosti, Mladosti (sadašnjeg Titograda) i Rudara zatražio je da prekine ugovor sa Interom, mjesec prije kraja sezone.

“Ne znam razlog zašto tokom proljećne polusezone nijesam dobio šansu da igram. Dobro sam odradio pripreme i smatram da sam zaslužio minutažu, pogotovo nakon razgovora sa trenerom koji mi je rekao da vjeruje u mene, da sam tip fudbalera kakav mu treba”, rekao je Burzanović za Arenu, koji nastavlja:

“Imali smo sredinom sedmice, uglavnom utorkom, prijateljske utakmice. Davao sam golove, asistirao, ali ništa se nije mijenjalo. Jednostavno, nijesam bio zadovoljan statusom i dogovorili smo se da sporazumno prekinemo saradnju”, dodao je mladi ofanzivac.

Jesenji dio prvenstva ukazivao je na nešto drugo. Burzanović se borio za mjesto u timu, odigrao osam mečeva, jednom bio strijelac… U tom ritmu trebalo je da nastavi proljeće.

“Ovo mi je bio prvi inostrani transfer. Odabrao sam hrvatsku ligu za koju smatram da je jedna od boljih na Balkanu. Trebalo je malo vremena da se uklopim u novu sredinu. Sve je išlo kako treba. Imao sam dobrih utakmica jesenas i očekivao sam da će proljeće biti još bolje. Nije bilo tako, ali smatram da sam iz ovoga nešto naučio. Sada sam slobodan u izboru novog kluba. Vjerujem da ću napraviti pravi izbor i napredovati u karijeri”, rekao je centralni vezista sa ofanzivnim karakteristikama.

Marko je iz fudbalske porodice. Rođeni je brat Gorana, dugogodišnjeg prvoligaškogigrača, kao i najpoznatijeg među njima Igora Burzanovića, eks fudbalera Crvene zvezde, Nagoje, internacionalca u Kini, Kazahstanu i na Tajlandu, nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore.

Sva trojica su igrala za Budućnost, a tu je i Marko nagovijestio velike mogućnosti. Sljedeći koraci nijesu moždabili najbolji, ali tek je napunio 21. godinu. Nije kasno da vrati karijeru na pravi put.

“Treniram svakog dana i biću spreman za novi klub na ljeto. Želja mi je da igram u inostranstvu, ali u krajnjem ne isključujem ni mogućnost da se vratim u naš fudbal. Vjerujem da ću pokazati koliko mogu”, zaključio je Burzanović za Arenu.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar