Crna Gora sa trojicom predstavnika na Svjetskom prvenstvu u Nirnbergu

Ognjen
Piše: Ognjen 498 pregleda Dodaj komentar

Tekbol reprezentativci Crne Gore prvi put će učestvovati na Šampionatu svijeta, čiji će domaćin biti njemački grad Nirnberg od 23. do 27. novembra. Ministarstvo sporta i mladih pružilo je veliku podršku Tekbol savezu Crne Gore i obezbijedilo sredstsva za debitantski nastup na planetarnoj smotri trojice crnogorskih tekera.

Najbolji teker prošle sezone u Crnoj Gori u singlu, Željko Janković, igraće sve mečeve u grupi u srijedu. Rasterećen je pred debitantski nastup i nada se jednom od dva mjesta koje vodi u nokaut fazu.

„Puno mi znači što ću učestvovati na Svjetskom prvenstvu. Od početka sam tu, dosta sam vremena uložio u tekbol od kada se pojavio u Crnoj Gori. Izuzetno mi je drago što postoji signl kategorija i što ću upravo ja predstavljati Crnu Goru na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Nirnbergu“ kazao je Janković.

U dublu, iskusni par Marko Žarković – Andrija Jovanović, koji čine najbolji tandem u Crnoj Gori „Kurjaci“, sa iskustvom učešća na nekoliko internacionalnih takmičenja, s optimizmom putuju na Prvenstvo, na kom će u petak igrati mečeve grupe.

„Osjećaj je sigurno izuzetan. Čast je predstavljati svoju državu na svjetskom prvenstvu. Nadamo se da možemo da prođemo grupu i vjerujemo da do druge faze možemo doći, jer konkurencija je slabija nego na Evropskim turnejama. Ipak, dosta zavisi i od žrijeba, za koji se nadamo da će biti povoljan i u tom slučaju vjerujemo u dobar rezultat“ istakao je Marko Žarković.

Trojica reprezentativaca iskoristila su prethodna dva mjeseca da se na zajedničkim treninzima što bolje prirpeme za izazove koji ih čekaju u Nirnbergu gdje će šansu za bolji rezultat imati tekeri iz zemalja u kojima je ovaj sport u uspnu.

„Sigurno bi bilo bolje da smo imali više sparing partnera ali smo na vrijeme saznali da idemo na Svjetsko prvenstvo i počeli da se spremamo. Pretežno smo nas trojica, koji idemo na Šampionat trenirali zajedno. Ali i ostali takmičari iz Crne Gore su dolazili da nam pomognu u pripremi“ osvrnuo se na pripreme Andrija Jovanović.

Naša tekbol delegacija u utorak, 22. novembra putuje za Nirnberg, kada će i saznati rivale. Mečevi u singlu u grupi igraju se u srijedu, a u dubl konkurenciji u petak. Sva finala na programu na programu su u nedjelju.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar