Zlatičanin: “Imam veliku želju da se još jednom dočepam svjetske titule”

0
597

Samouvjeren i eksplozivan, kao nekad – Dejan Zlatičanin je u meču sa Evinsonom Ererom podsjetio na dane kada je jurišao na svjetski tron.

Kolumbijac nije istrpio prvi ozbiljniji nalet našeg boksera, uprkos velikom iskustvu u profesionalnom ringu. „Dinamit“ je opravdao nadimak, počistio rivala i poslao jasnu poruku da želi novi pojas.

CdM: Kakav osjećaj je ponovo biti u ringu i raditi ono što najviše voliš?

„Osjećaj je sjajan. Uželio sam se borbi, uželio sam se posla koji znam najbolje da radim. Lijepo je vratiti se“.

CdM:  Jesi imao neku dozu straha ili pritiska kako će se završiti borba sa Ererom?

Pa, straha nisam imao, niti mogu da imam strah. To je smiješno. Ali imao sam dozu pritiska, jer želio sam da se vratim u pravom svijetlu“.

CdM:  Ekspresno si završio borbu. Eksplozivnost je ponovo bila prisutna. Vidjela se želja i žar za borbom. Je li ti mozda žao što se sve brzo odigralo, što nisi imao priliku da osjetiš borbu kako treba?

„Borba se brzo završila i nije mi žao što je bilo tako. Bitno je da se sam osjećao snažno u ringu i to je ono što mi je najpotrebnije jer sam borac kojeg najviše krasi eksplozivnost“.

CdM: Navijači su ponovo bili budni, čekali meč s nestrpljenjem. Sigurno si dobio veliki broj čestitki. Koliko ti znači to što nisi izgubio podršku?

„Da, navijači su bili preko društvenih mreža uz mene i bilo je dosta naših ljudi koji žive u Njujorku, a bili su prisutni i dali mi veliku podršku. Osjećao sam se kao da sam u Podgorici. I želio bih da se svima zahvalim što prate moju karijeru“.

CdM: Uslijediće eliminacioni meč, pa eventualno napad na tron. Da li osjećaš da si opet blizu pojasa?

„Da, sledeća godina će biti od velike važnosti za mene. U martu mjesecu očekujem eliminacioni meč za titulu šampiona svijeta. Meč ću dočekati spreman i imam jako veliku želju da se još jednom dočepam svjetske titule“.

CdM: Možeš li uporediti situaciju prije osvajanja titule svjetskog prvaka i ove trenutne. Želja je i tada bila velika, sigurno i sada. Ima li neke razlike, sem u iskustvu?

„Situacija je približna, ali ne i ista jer kad sam osvajao titulu to je bilo nestvarno. Nisam bio svjestan uspjeha duže vremena. Sad isto želim da dođem do trona, ali ovog puta je to već rutina jer sam već jednom bio šampion. Smatrao bih to dobro obavljenim poslom. I sigurno da sad imam veće iskustvo i mislim da sam mentalno jači. Ali, opet kažem, vrijeme će pokazati sve pa i moj konačan rezultat, vjerujem u borbi za titulu“.

CdM: Za kraj, otkrij nam čiji tron, čiji pojas napadaš?

„Ovaj put moj cilj je usmjeren ka verziji WBO i najvjerovatnije bih se borio protiv nekog Britanca za eliminatora. A u borbi za titulu vjerujem, protiv Amerikanca Rejmunda Beltrana, jer on ubrzo boksuje sa Paulusom Mosesom za titulu i mislim da će biti šampion“.