Vlahović: Osjećaj fenomenalan, slijedi još veći rad zarad novih medalja!

0
499
Foto - FIBA

Naš portal vam donosi intervju sa mladom nadom crnogorske košarke, osvajačem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu i jednim od najboljih igrača svoje generacije – Stefanom Vlahovićem.

Stefan Vlahović je na nedavno završenom prvenstvu Evrope u Podgorici izabran u najbolju petorku šampionata, postizao je 16.3 poena (bio najefikasniji kod naših), 4.6 skokova i 1.6 asistenciju po meču. Najviše poena dao je Litvancima i Srbijancima – po 21.
Impresivne brojke za igrača visokog 193 cm rođenog 9. januara u glavnom gradu Crne Gore.

Najveći uspjeh crnogorske košarke. To je rezultat rada, borbe i entuzijazma koji su ovi momci pokazali publici u “Morači”. Da li je toga svjestan Stefan Vlahović i kakav je osjećaj nakon nepunih sedam dana od kraja bajke?

“Obzirom na činjenicu da smo jedina reprezentativna selekcija koja je Crnoj Gori donijela medalju, osjećaj je i više nego fenomenalan. Euforija koja vlada kod svih igrača i navijača u našoj zemlji i priznanja koja nam stižu sa svih relevantnih adresa najbolji su pokazatelj rezultata koji smo ostvarili. Moj lični utisak je da ni zlato nije bilo daleko. No, tek smo na početku karijera te čvrsto vjerujem u to da na nekom drugom prvenstvu ova generacija može da se popne stepenik više…” – kazao je za početak razgovora mladi bek.

Foto – FIBA

Kako su vaš uspjeh, odnosno čitav šampionat doživljavali i preživljavali tvoja porodica i najbolji prijatelji? Da li si stalno bio u kontaktu s njima i koliko ti je to pomoglo?

“Imali smo privilegiju da se šampionat Starog kontinenta igra u Podgorici. Samim tim sve naše utakmice u “Morači” ispratili su članovi moje familije i prijatelji. Oni su moja pokretačka snaga i neko ko je, uz obavezan rad i trud na treninzima, najviše zaslužni za dosadašnji uspjeh. Poznavajući ih, siguran sam da su i oni proživljavali emocije kao da su na terenu. Kontaktirali smo onoliko koliko su to mogućnosti dozvoljavale jer smo bili u karantinu” – rekao je Vlahović, a na pitanje ko mu je prvi čestitao nakon finala odgovorio je:

“Prve čestitke dobio sam od roditelja i brata”.

Ne može se svako pohvaliti da je vicešampion Evrope. Priznanje koje zaista imponuje ali Stefan Vlahović ne bi bio tu da nije onakav kakav je, realan i staložen, i to iznenađujuće zreo za svoje godine.

“Drugi smo u Evropi u svom uzrastu. Na samom početku niko nas nije svrstavao ni među prvih pet selekcija koje bi izborile vizu za SP u Argentini iduće godine, a kamoli među kandidate za medalju. Sve to utiče na samopouzdanje. Znači mi i što sam izabran u idealnu petorku šampionata. Međutim, ne treba se dizati u “nebesa” već nastaviti sa još jačim radom, kako bi se ponovo radovali nekim novim medaljama” istakao je bek Real Betisa Energije plus, bivše Sevilje.

Da li će biti mjesta za neku opasku kolegama iz Španije kad se vrati klupskim obavezama, Stefan je diplomatski odgovorio:

“Od svojih kolega iz Španije sam dobio srdačne čestitke za prikazanu igru kako moju, tako i mog tima, dok sam i ja njima čestitao na pokazanoj borbi”.

FIBA

Da li je Stefana i njegove saborce iznenadila pažnja A reprezentativaca koji su im pružali bezrezervnu podršku tokom turnira u Podgorici i Koliko naši seniori mogu kada krene šampionat u septembru?

“Podrška Tanjevićevih momaka nas je sve iznenadila i dala još jači vjetar u leđa. Sada je na nas red da bodrimo njih. Imamo kvalitet da se nosimo sa najboljim reprezentacijama u Evropi. To se najbolje vidi u pripremnom periodu gdje smo tijesno gubili utakmice od najvećih pretendenata na vrh. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati njihovom uspjehu” kazao je 193 cm visoki Vlahović.

FIBA

Da Stefan prati evropsku i američku košarku, nije tajna. Omiljeni igrači su mu Serhio Ljulj iz Real Madrida i odnedavi plej šampiona Istočne konferencije Klivlend Kavalirsa – Derik Rouz. Obojica, nažalost, kubure sa povredama.

“Nažalost, spletom okolnosti što zbog povreda, što zbog odustajanja pojedinaca na EP ćemo biti uskraćeni za nekoliko vrhunskih ako ne i najboljih evropskih košarkaša…Moji favoriti su naravno Crna Gora, pa Srbija. NBA liga će ove godine biti vrlo zanimljiva, što zbog trejdova, što zbog nadolazećih rukija…Ja očekujem dominaciju Rouza uz najboljeg igrača današnjica Lebrona Džejmsa” – zaključio je Podgoričanin!