U Nikšiću održan plivački miting “Mlade nade 2018”

0
813
Foto: rtnk.me

Na bazenu Sportskog centra odžan je prvi plivački miting “Mlade nade 2018”, koji je okupio više od 240 učesnika iz šest klubova.

Organizator je bio PVK “Nikšić”, koji je, uz PVK “Butterfly” na pravi način ugostio PVK “Jadran Carine”, PVK “Budvu”, PVK “Verde” i PVK “Leootar” iz Trebinja.

Takmičari rođeni 2007. godine i mlađi imali su priliku da se oprobaju u svim plivačkim disciplinama – kraul, prsno, delfin i leđno.

Neki od njih su prvi put ušli u bazen, a neki su možda baš na nikšićkom bazenu odabral sport kojim će se u budućnosti baviti.

I pored revijalnog karaktera takmičenja, najuspješnijima su dodjeljivane medalje, pa su se mališani radovali pobjedama, a tuge zbog poraza gotovo da nije ni bilo, jer bi se već u narednoj disciplini našli na pobjedničkom postolju.

VPK AQUATIC VERDE je učestvovao sa  50 djece i zabilježio značajne rezultate:

Prvo mjesto na 50 metara kraul i leđno osvojio je plivač VPK AQUATIC VERDE Andrej Durutović, rodjen 2009. godine.

Pored njega, medalje su još osvojili Bošković Miljana trće mjesto na 50 metara prsno, Radulović Jovan treće mjesto na 50 metara kraul, Balša Gazivoda koji je zauzeo drugo mjesto na 50 metara prsno i dvije treće pozicije na 50 metara leđno i delfin.

Ekipno 2009. godište je osvojilo drugo mjesto u štafeti 4 x 50 metara- kraul a ekipa rođena 2007. godine je takođe bila drugoplasirana u štafeti 4 x 50 metara, istim stilom.

Mladi plivači Jadrana Carine postigli su najbolje rezultate sa osvojenih 77 medalja i to 35 zlatnih, 30 srebrnih i 12 bronzanih.

Jadranašima su pripali i pehari za najbolju ekipu, i najbolju plivačicu i plivača takmičenja.

Najbolja plivačica je Cvjetičanin Mina, a plivač Stupar Danilo.