Tumbaković: BiH i Slovenija imaju uzlaznu putanju, pružaju dobre partije

0
300
Foto: FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković objavio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom.

Duel sa BiH biće odigran 28. maja u Zenici, dok će Sloveniju ugostiti 2. juna na Gradskom stadionu u Podgorici.

“Treća godina od kada sam na klupi reprezentacije i treći put imamo situaciju da kraj prvenstva utiče na spisak reprezentacije. Duga i iscrpljujuća sezona utiče na to da igrači koji su imali problema sa povredama period odmora, koji je vezan za ove termine u maju i junu, iskokoriste za rješavanje problema koji su ih mučili tokom sezone. U toj situaciji je nekoliko naših igrača, prije svih Savić, Vukčević i Šćekić… Međutim, stručni štab je u konstantnom procesu skautinga, pokušavamo da dopunimo bazu koja je definisana i formirana tokom prethodnog perioda. Na spisku reprezentacije za ove dvije utakmice nalaze se Miloš Bakrač i Stefan Lončar, igrači koje smo pratili u našoj ligi, kao i Asmir Kajević koji nastupa za Čukarički. Takođe, ukoliko bude potrebno, postoji mogućnost da spisak naknadno dopunimo sa nekim od igrača iz naše lige”, rekao je selektor Tumbaković.

Selektor našeg nacionalnog tima ističe da mu je veoma drago što će „sokoli“ imati priliku da odmjere snage sa dvije selekcije koje su posljednjih godina u uzlaznoj putanji.

“Veoma mi je drago što ćemo igrati prijateljske utakmice sa selekcijama Bosne i Hercegovine i Slovenije. To su reprezentacije koje imaju uzlaznu putanju posljednjih godina i pružaju dobre partije. Bosna je bila veoma blizu da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pravo je čudo kako nisu uspjeli da se plasiraju. Slovenija ima kvalitetnih pojedinaca, imalu su dobrih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo… Veoma mi je drago što ćemo imati priliku da se uporedimo i odmjerimo snage sa takvim rivalima u prijateljskim mečevima”, dodao je iskusni stručnjak.