Treća medalja za Jokmanovića u Americi

0
278

Nakon veoma uspješnog prvog nastupa na američkom tlu na kojem je osvojio srebro i bronzu na Grappling Industries New York šampionatu, crnogorski takmičar i trener brazilskog džiu džicua Mladen Jokmanović, svojoj kolekciji medalja dodao je i  bronzu sa IBJJF Washington Opena.

Proteklog vikenda Mladen Jokmanović je osvojio još jedno odličje tokom svog boravka u SAD-u i time zabilježio skor od tri osvojene medalje na dva odrađena takmičenja.

Washington open predstavlja jedan od zvaničnih opena internacionale federacije brazilskog džiu džicua na kojima se sakupljaju poeni na svjetskoj rang listi.

Jokmanović je uspio da dođe do bronze u kategoriji seniora crnih pojaseva do 88 kilograma u disciplini Gi. Iako je stekao uslov za nastup u apsolutnoj (open) kategoriji, trenerski tim A-Force Brazilian Jiu Jitsu International akademije, koji rukovode Jokmanovićevim usavršavanjem u Americi, odlučio je da to u ovom trenutku nije potrebno, već da se nastavi sa pripremanma za predstojeća veoma važna takmičenja.

Jokmanović se nalazi na trenerskom i takmičarskom usavršavanju u Njujorku, a očekuju ga nastupi na otvorenom prvenstvu Sjeverne Amerike, kao i Panamerički šampionat koji predstavlja najvažnije takmičenje ovog sporta nakon prvenstva svijeta i Evrope.

Trofejni Podgoričanin trening kamp i seminare pohađa u  A-Force akademiji,  dok dodatne sparinge i takmičarske treninge odrađuje i u kampu čuvene Renzo Gracie akademije koja važi za jednu od najboljih na svijetu.

“Zadovoljan sam rezultatom na Vošington Openu koje je pokazalo da sam veoma blizu najvisočijeg mjesta na podijumu u najjačoj konkurenciji. Preostaje samo rad i dati maksimum u preostalim nastupima. Pored mog mentora, vicešampiona svijeta Andre Monteira, imam priliku da svakodnevno treniram kod čuvene braće Grejsi (Gracie) i Džon Danahera koji predstavljaju jedne od najvećih stručnjaka  ovog sporta na svijetu.  Na treninzima sapringujem sa velikim imenima poput Rolles i Gregora Grejsija, Džejk Šildsa, Geri Tonona, Gordon Rajana, Delson Helena, Alex Oliveire,  Linkolna Pereire i mnogih drugih proslavljenih imena brazilskog džiu džicua što je dragocjeno iskustvo. Očekujem uspješne predstojeće nastupe.“ – izjavio je Mladen Jokmanović.