Tajris Rajs: Želim na Eurobasket!

0
1296

Tajris Rajs, američki bek sa crnogorskim državljanstvom, velika zvijezda Barselone, otkrio je da je nastup na Evopskom prvenstvu u njegovim planovima za ovu godinu.

Na taj način slavni as potvrdio je pisanje našeg lista i vijest objavljenu krajem novembra da je imao pozitivne razgovore sa selektorom Bogdanom Tanjevićem oko nastupa na Eurobasketu.

“Eurobasket, Evroliga, ACB liga, želim da iskoristim svaku priliku. Izuzetno sam srećan u Barseloni, a želim samo da se nastavi kontinuitet igara. Tako ću biti još bolji.” – kazao je Rajs za katalonske medije. Bivši igrač Makabija, koji je izraelskom kiubu donio titulu prvaka Evrope 2014. godine, govorio je o teškoj godini iza njega.

“Niz povreda koje sam dugo vukao su uticale na to da neke obaveze koje sam planirao uopšte ni ne ispunim, a da u jednom periodu odigram lošije nego što smatram da mogu i trebam. Ali, kako se godina primicala kraju, stvari su počele da dolaze na svoje.” rekao je Rajs.

Barselona je ove sezone trenutno na devetom mjestu u Evroligi, što je razočaravajuć plasman. Ipak, plej-of je blizu.

“Formu podižemo, igramo i igraćemo sve bolje. Imamo najviše ambicije, ne bih bio tu da nije tako.” – dodao je Rajs.

Tu je i želja za 2017. godinu…

Samo da traje dobar period. Vjerujem da sam povrede zaliječio dužim odmorom tokom ljeta, trebalo je vremena da uhvatim pravi ritam. Što više budem igrao i bez novih problema, biću bolji.” – zaključio je Rajs.

U finišu decembra izbran je za igrača kola španske ACB lige, a potom je riješio derbi protiv Valensije našeg Bojana Dubljevića. Sa njim na vrhunskom nivou, Barselona popravlja formu. Takav Rajs biće potreban i Crnoj Gori u septembru.