Raspopović nakon debija: Volio bih u Rijeci krenuti Vešovićevim stopama

0
408
Foto: NK Rijeka

Na otvaranju sezone, u susretu 21. kola protiv Puljana na Rujevici u dresu Rijeke debitovao je desni bek Momčilo Raspopović.

“U generalnoj probi nisam puno pokazao u jednom poluvremenu. Dobio sam priliku da budem u startnoj postavi prve prvenstvene utakmice i mislim da sam posao odradio korektno. Bio sam malo u grču na otvaranju utakmice, ali kako je vrijeme odmicalo bio sam sve sigurniji. Kontrolirao sam situaciju u glavi i na terenu.”

Kaže trener Kek da ste vi i Čolak radom na treningu zaslužili mjesto zbog učinka na treningu?

“Rijeka je moj veliki izazov. Došao sam ovdje pokazati koliko mogu. Znam da su očekivanja velika, ali nisam time opterećen, samo dodatno motivisan. Na treninzima uvijek nastojim dati maksimum. Uvijek je tako bilo pa to što sam došao u novu sredinu nije puno toga promijenilo. Vjerujem samo u rad”, kaže Raspopović za hrvatski portal Novi list.

 

Marko Vešović došao je kao krilo i na kraju je otišao iz Rijeke kao desni bek. U jednom je razdoblju bio i najučinkovitiji igrač Rijeke. Dodatni psihološki teret?

“Ostavio mi je veliki teret. Vjerujem da ću se, kako vrijeme bude odmicalo, sve više prilagoditi saigračima, uhvatiti ritam ekipe i pokazati šta znam.”

Osvojili ste titulu s ekipom Budućnosti, igrao je i Đalović, bivši igrač Rijeke.

“Igrali smo zajedno dvije godine. Pravi vođa. Promijenio je klub prije šest mjeseci. Naslijedio sam Đalovićevu kapetansku traku.”

Utakmica s Istrom 1961 bila je veoma dobra, začinjena golovima

“Kontrolisali smo utakmicu od početka. Nakon što je Puljić otvorio golom, sve je bilo puno lakše u nastavku utakmice. Publika je mogla uživati u prekrasnim golovima. Tim je djelovao veoma skladno, znali smo što nam je činiti u svakom trenutku.”

 

 

U subotu Rijeka igra sa Osijekom

“Nisam previše upućen u igrački kadar, ali gledao sam njihov susret s Dinamom, onih 2:4. Mogli su proći i bolje. Imaju individualni kvalitet. Pripremit ćemo se i svih devedeset minuta boriti da bismo došli do željenog cilja.”

Prvak ste Crne Gore, Rijeka je još uvijek hrvatski prvak, ali Dinamo je pobjegao previše bodova, veoma bitna će biti utakmica polufinala Kupa u Maksimiru.

“Jedna je utakmica i svakako se može dobiti. Svaka čast Dinamu, ali Rijeka će za dvije nedjelje bit još jača i uigranija. Bilo bi lijepo igrati finale Kupa. Za takve se utakmice živi, Dinamo, Hajduk, i trenira… Raspored nam nudi Osijek pa dva susreta s Dinamom. Težak raspored, ali gledamo utakmicu po utakmicu…”

 

Osim desnog beka na kojoj poziciji još možete igrati?

“Prošle sezone igrao sam na mjestu štopera. Mogu to odraditi ako bude trebalo. Ali više volim igrati prema naprijed. Igrao sam neke utakmice i kao krilo. Ali, ponavljam, moja pozicija je na desnom beku.”

Igrač uzor?

“Pa… Nemam nekog posebno. Vešović u dresu Rijeke. Volio bih stopama mog zemljaka Marka Vešovića na Rujevici.”

Ambijent na Rujevici, Vešović je bio miljenik navijača

“Prekrasno je bilo protiv Istre. Prva utakmica sezone, suparnik nije bio atraktivan, bura je šibala, a došlo je gotovo pet hiljada ljudi. Navijanje Armade, od početka do kraja utakmice, zaista je impresivno. Presrećan sam što sam dio toga.”