Primorac zablistao u Splitu

0
259
Foto: vlv.hu

Slavni dani velikana iz Kotora sada izgledaju veoma daleko, ali u gradu šampiona Evrope iz 2009. polako se budi nova energija…  Iako su zbog treninga koje obavljaju u Budvi umorniji nego sve ostale ekipe regiona, vaterpolisti Primorca počeli su da pokazuju kako ih ne treba prerano otpisivati. Naprotiv!

Momci Petra Vica, nakon tri poraza na startu A1 lige, savladali su pojačani Jadran usred Splita (8:7), najavili da žele opstanak u eliti Regionalne lige, ali…

“Iskreno mislim da po igračkom kvalitetu sami sebe potcjenjujemo i da ne bismo puno trebali da mislimo o opstanku”, jasan je bio Maroje Gluhaić, bombarder iz Splita koji je već na startu pokazao da će biti sjajno pojačanje Primorca.

Gluhaić je objasnio i zašto tako misli…

“Imamo dokazane igrače, iskusne, bivše reprezentativce i kvalitetne mlade… Jedino zbog čega ne možemo da ispunimo potencijal su ta putovanja u Budvu na treninge, gdje trošimo mnogo vremena i energije, a uz to i na domaćim utakmicama se ne osjećaš baš kao domaćin”, dodao je majstor iz Splita.

Jadran iz Splita se dobro pojačao ove sezone, stigli su svjetski prvaci u kapici Hrvatske Anđelo Šetka (nije igrao protiv Primorca) i Ivan Krapić, tu je i trofejni trener Ivan Asić, ali protiv srca Primorca nisu imali šansi.

Zanimljivo, on je u Kotor stigao upravo iz Jadrana, pa smo ga pitali kako se osjećao na povratku kući…

“Motivisano. Nema većeg gušta nego igrati kući protiv najboljih prijatelja i bivših saigrača. Takve utakmice posebno zabilježim u kalendaru”, istakao je Gluhaić.

Primorac je prije okršaja u Splitu upisao tri poraza, ali tim Petra Vica nije gubio vjeru ni u jednom trenutku…

“Definitivno prije Jadrana nismo imali nikakav rezultatski imperativ od strane kluba, nismo se ni mi igrači puno zamarali time, samo smo se dogovorili da odigramo što bolje da dignemo našu formu i sprovedemo stvari koje smo vježbali”.

A onda se sve poklopilo na Poljudu…

“Dobro smo počeli i osjećali smo da Jadran nije onaj pravi, tačnije nije onaj iz Evrokupa… Dobili smo krila, stisli u odbrani, Antonio Petrović je pogađao sve, a naš Gruzijac (Nikoloz Šubladze) zaključao gol i tako su se dogodila tri važna boda”, objasnio je Gluhaić.

Već smo pomenuli da je Maroje Gluhaić u Primorac stigao baš iz Jadrana, istakao se raznovrsnom igrom u napadu, a pitali smo i kako se snašao u Kotoru…

“Ovdje su me primili odlično, čak iznad mojih očekivanja. Posebno saigrači i treneri. Nikome ništa nije teško da uradi za mene u svako doba se mogu osloniti na njih. Grad ima dušu i osjeća se da se respektuju sportisti, pogotovo vaterpolisti”, istakao je Gluhaić i potom se našalio. “Sviđa mi se kultura ispijanja kafa, tu su isti kao i mi Dalmatinci”.

Poseban utisak na Gluhaića su ostavili navijači Primorca…

“Navijači su pravi. Kad ih vidiš u Mađarskoj da su došli da te podrže, pa sad u Splitu, imaš samo jednu opciju, a to je da daš sve od sebe. Pravi su zaljubljenici u Primorac”, zaključio je sjajni Splićanin.

Decembar će biti rezervisan za Kup Crne Gore, a onda na proljeće kreću bitke i za krunu novog šampiona. Jadran se čini neprikosnovenim, a da li će Primorac moći do nekog trofeja u domaćim okvirima?

“Normalno, mislim da možemo i vjerujem u naš kvalitet”, jasan je Maroje Gluhaić. “Domaće prvenstvo i Kup su uvijek puni nabrijanosti i žara, pa je sve moguće. Primorac je dugo koliko znam bez trofeja za takav klub”.