Podgorica 21. maja dobija novu dvoranu

0
872
Foto: Bemax

Nova multifinkcionalna dvorana sa 2.200 mjesta i modernim pratećim sadržajima u sklopu Sportskog centra “Morača” biće otvorena 21. maja.

U toku su završni radovi na maloj dvorani sa kojom će glavni grad dobiti još jedan prostor za sportove poput košarke, odbojke, rukometa, malog fudbala i borilačkih sportova, čime će se rasteretiti velika sala Sportskog centra i stvoriti bolji uslovi za trenažni procese i odigravanje zvaničnih utakmica. Radovi se ubrzano privode kraju kako bih ispoštovao rok za svečano otvaranje zakazano za 21. maj.

“Dvorana je blizu završetka, iza nas je neki godinu i po dana velikog rada, uloženog velikog truda i energije, zaista smo se puno potrudili da ova dvorana izgleda ovako kako izgleda i eto, došli smo do, da kažem, samoga kraja i očekujemo 21. da bude zvanično otvaranje. Ušli smo u završne radove, kao što vidite, tu je znači već ubacivanje opreme, namještaja, krećemo sada i sa završnim čišćenjem”, rekao je arhitekta i rukovodilac radova Đorđije Bjelanović.

Multifunkcionalna dvorana imače mnogo pretećih sadržaja po evropskim standardima, svlačionice, VIP salone, teretane, prostorije za osvježenje, kao i sve ostalo što prati jedan moderan sportski objekat. Potpuna rekonstrukcija objekta trebalo je da košta 4.200.000 eura, ali zbog raznih nepredviđenih okolnosti taj iznos je sada znatno veći.

“U hodu se da kažem i mijenjalo i prilagođavalo, ovo ipak rekonstrukcija. Bilo je tu i dosta nekih nepredviđenih radova, tako da je ta investicija značajno premašena. Sad ja ne znam tačno da vam kažem koliko, ali premašila je značajno tu cifru od planirane, znači tih 4.200.000”, dodao je Bjelanović.

Malu dvoranu već sada svrstavaju u jedan od najljepših sportskih objekata u ovom dijelu Evrope.