Odbojkaši poraženi poslije pet setova

0
642

Crnogorska odbojkaška reprezentacija poražena je od Tunisa sa 3:2 (25:20, 25:17, 23:25, 23:25, 15:7) u posljednjem nastupu u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi.

Izabranici Veljka Bašića su treći nastup u ovom takmičenju završili sa polovičnim učinkom, tri pobjede i isto toliko neuspjeha na šestom mjestu.

Bez povrijeđenog kapitena Ćaćića, koji je preskočio kompletnu Svjetsku ligu i sa nekoliko rovitih igrača, teško je bilo očekivati bolji rezultat.

Tunis je igrao bolje u prva dva seta, dok je naš tim djelovao prilično nervozno i dozvoljavao da ga sudijske greške na štetu crvenih potpuno izbace iz ritma.

Sve su to domaći znali da kazne i povedu 2:0. Međutim, snagom volje i karaktera Crna Gora je uspjela da se vrati u meč i izbori taj brejk, ali ne i da dođe do potpunog preokreta.

Tunis je poveo 6:1 i potom lako priveo tu dionicu u svoju korist.

Mnogo su griješili naši odbojkaši koji su poklonili čak 42 poena protivniku, pa im nije pomogla ni mnogo bolja igra u napadu.

Sa 24 poena naš najbolji igrač bio je korektor Aleksandar Minić.

Na završnom turniru treće divizije Svjetske lige sljedećeg vikenda u meksičkom Leonu će pored domaćina nastupiti i selekcije Španije, Njemačke i Estonije.

This slideshow requires JavaScript.