Nikoleta Perović zadivila Rumuniju

0
2324

Rumunija je prošle godine upoznala Nikoletu Perović, koja je skrenula pažnju u dresu Targu Mureša, a u tek u završenoj sezoni crnogorska odbojkašica zadivila je javnost zemlje na jugoistoku Evrope i to magičnim partijama u dresu ekipe Štinca Bakau.

lako je bilo jasno da će Targovište i Alba odlučivati o trofejima, tim 22-godišnje Baranke uspio je da osvoji četvrto mjesto u šampionatu, ali i da sruši Targoviše i dođe do borbe za trofe Kupa.

“Nijesmo imali prevelike ambicije, ali smo napravili dobre rezultate. Istina, do februara smo imali nevjerovatnu pozitivnu seriju, a onda smo napravili neke kikseve. Ipak, uspjeli smo osvojiti 4 mjesto prilično ubjedljivo, što je svakako dobar rezultat. Sa zadovoljstvom moram istaći da smo napravili iznenađenje u Kupu, gdje savladali Targoviše i izborili finale. Realno protiv Albe nijesmo imali šansi, jer je razlika u klasi velika, ali smo srebrnom medaljom zaokružile uspješnu sezonu”, kazala je Nikoleta Perović.

Crnogorska reprezentativka koja je nakon Luke Bar sezonu gradila u Norveškoj, gdje je osvojila titulu sa Stodom, prošle godine nastupala je sa timom Targu Mureš, nakon čega je ostala u Rumuniji, ali je napravila iskorak dolaskom u Bakau.

“Bakau je mnogo ozbiljniji, organizovaniji i bolji klub, tako da je ovo za mene bio veliki iskorak u karijeri. Sezona u Norveškoj značila mi je u karijeri, jer sam dosta napredovala, ali se istina tamo nijesam najbolje snašla i doživjela sam povredu. Što se tiče Rumunije, ovdje ima nekoliko izuzetno ozbiljnih timova, tako da je liga veoma jaka”, objašnjava naša reprezentativka, koja nakon što je njen otac Zoran ostavio dubok trag kao golman, potvrdila da je iz fenomenalne sportske porodice.

Korektorka iz Bara, koja je magičnim potezima i konstantno dobrim partijama predvodila svoj tim do srebrne medalje u Kupu, a istovremeno skrenula pažnju na sebe, pa ne bi bilo iznenađenje da već naredne sezone Nikoleta obuče dres trećeg kluba u ovoj zemlji.

“Postoje već neka interesovanja kako iz Rumunije, tako i iz drugih država, ali iskreno još ne znam šta će biti. Ostaje da u narednih mjesec dobro razmislim, jer moram donijeti pravu odluku. Ne bi bilo nemoguće da ostanem u Rumuniji, jer sam se uvjerila da se ovdje igra dobra odbojka i da su uslovi fenomenalni. Ali, ne žurim, jer želim da donesem pravu odluku”, podvukla je Nikoleta Perović.

Uzbudljivo ljeto

Crnogorske odbojkašice očekuje uzbudljivo ljeto. „Crvene” će od 30. maja do 4. juna igrati u grupi C kvalifikacija za SP sa Bugarskom, Turskom, Rumunijom, Švajcarskom i Kosovom.

U Evropskoj ligi (prvo turnir u Gruziji od 16. do 18. juna, a zatim u Francuskoj od 23. do 25. juna) naše dame će igrati u grupi B protiv selekcija Francuske, Ukrajine i Gruzije.

“Biće izuzetno naporno, jer ćemo dva mjeseca imati pakleni ritam utakmica. Realno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo teško da možemo da se nosimo sa mnogo jačim selekcijama, ali ćemo sa druge strane imati velike ambicije u Evropskoj ligi, gdje ćemo nastojati da doguramo što dalje”, kazala je Perović.