Nikola Ivanović ponovo u Budućnosti!

0
2006

Nakon kompletiranja raskida ugovora sa grčkim AEK-om, crnogorski reprezentativac vraća se u redove plavo-bijelih. 

Nikola je istakao kako je izuzetno srećan ostvarenim dogovorom sa podgoričkom ekipom, te povratkom u svoj rodni grad. Ugovor je potpisan na dvije godine.

Povratak supertalentovanog Podgoričanina nakon dvije sezone i tri promijenjena kluba! Sada već, čini se, davne 2011. godine, kao najveći talenat naše košarke, Nikola Ivanović došao je iz Mornara u najveći crnogorski košarkaški klub – Budućnost. Svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je sa “plavima” u februaru 2012. kada je napunio 18. godina. U svojoj prvoj sezoni, mlađani Ivanović dobijao je oko 16 minuta na parketu i, imajući u vidu da je tek zakoračio na veliku scenu ABA lige, za to vrijeme bilježio respektabilnih 7 poena po meču u ekipi predvođenoj Dejanom Radonjićem sa klupe.

Međutim, treneri su se mijenjali ali Nikola nikada nije dobio priliku kakvu zaslužuje. Na poziciji plejmejkera dovođena su najskuplja pojačanja (Omar Cook, Aleksandar Ćapin, Dee Bost…), pa Nikola nije dobijao poziciju startne “jedinice” na parketu. 2015. je to “naplatio” Podgoričanima. Rastao se sa ekipom Budućnosti a povjerenje mu je ukazao Dejan Milojević. Nikola je zaigrao u najtalentovanijoj ekipi Evrope, Mega Leksu, kao startni plejmejker. Od samog starta, opravdao je očekivanja. Orkestrirao je igrom ekipe iz Sremske Mitrovice bilježivši 13.4 poena, 5.2 asistencije i 1.5 ukradenih lopti po meču. Predvodio je ekipu do titule u kupu Srbije (Kup Radivoja Koraća), gdje je bio i najkorisniji igrač turnira. U finalu je srušio veliki Partizan sasuvši im 24 poena uz 5 asistencija.

Uslijedilo je polufinale ABA lige protiv bivšeg kluba i, kao što samo sudbina može da nacrta, Džoni se našao na liniji slobodnih bacanja u trenucima kada se lomio meč. U sred svoje Podgorice, ovog puta uz zvižduke i pokušaj ometanja sa tribina, Ivanović pogađa 2/2 čime kruniše odličnu partiju, stavlja tačku na sezonu Budućnosti i potpisuje otkaz treneru Luki Pavićeviću. Sjajnim partijama u Mega Leksu, zavrijedio je pažnju AEK-a sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Ipak, nije se najbolje snašao u Grčkoj te biva proslijeđen na pozajmicu u italijanski Capo d’Orlando. Dešava se novi preporod crnogorskog reprezentativca koji je Orlandinu vodio do plejofa odličnim partijama bilježivši 12 poena po meču. Nažalost, naišli su na favorizovani Armani iz Milana i bili poraženi sa 3:1 u seriji. Nakon dvije sezone, Budućnost je vratila crnogorski biser u svoje redove. Džoni je bio želja novog stratega “plavih”, Aleksandra Džikića, uz najavu da će Ivanović u ovom mandatu imati itekako značajniju ulogu u timu iz Njegoševog parka.