Mladi poraženi od Francuske nakon preokreta

0
380

Crnogorski reprezentativci do 21 godine koje predvodi Mojaš Radonjić, izgubili su od Francuske na gostovanju uprkos vođstvu na poluvremenu. 

Ruku na srce, Francuzi su imali inicijativu tokom čitavog susreta. Favorit u našoj grupi i vjerovatno najsnažnija reprezentacija Evrope je u Troji, pred svojim navijačima, držala loptu, gradila igru i postepeno se približavala golu naših reprezentativaca.
Sa druge strane, selektor Radonjić je postavio sjajnu taktiku i “zaključao” gol naše ekipe u prvih 45 minuta, a nakon greške štopera Francuske u sudijskoj nadoknadi, Meris Skenderović je doveo Crnu Goru u vođstvo od 0:1!

Nastavili su Francuzi u drugom poluvremenu istim ritmom. Strpljivo su gradili akcije dok su naši reprezentativci vrijebali šansu iz kontra napada. A onda, selektor Francuske je odradio dvostruku izmjenu i, reklo bi se, riješio meč. U 66. minutu ušli su Terrier i Mousset, prvi je postigao pogodak u praktično prvom kontaktu sa loptom, dok je Mousset devet minuta kasnije postavio konačnih 2:1.

Mladi “sokoli”, nakon dva kola, imaju jedan osvojen bod zahvaljujući remiju sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.