Mladen Jokmanović u pohodu na SAD: Veliki iskorak za Crnu Goru

0
463

Mladen Jokmanovic, će u subotu 19.avgusta nastupiti na prestižnom BJJ prvenstvu Grappling Industries Manhattan – New York.

Mladen će nastupiti u svojoj težinskoj kategoriji u GI i NO-GI disciplinama, dok će se u apsolutnoj kategoriji boriti sa, po mnogima, najboljim borcem na svijetu, aktuelnim EBI submission only šampionom, Gordon Rajanom!

“Uvijek sam prihvatao izazove i nastupao u najvećoj konkurenciji, naravno da nisam favorit ali će mi biti izazov i motivacija da se oprobam sa, po mnogima, trenutno najboljim No Gi BJJ borcem na svijetu, EBI šampionom, Gordon Rajanom. Očekuje me mnogo naporan dan u subotu s obzirom da nastupam u tri divizije. Takođe smatram da je ovo, kao i sve što radimo moj brat, Marko, i ja i naši učenici veliki iskorak za jednu malu ali ozbiljnu vježbačku zajednicu brazilskog džiu džicua kakva je Crna Gora.  Imam veliku motivaciju da se predstavim u pravom svijetlu. U SAD-u je trenutno i najveći nivo ovog sporta u svijetu. Planiram da nastupim na što više takmičenja tokom mog boravka u SAD.“ – izjavio je Mladen Jokmanovic.

Za vrijeme svog boravka u SAD-u Mladena očekuju brojni nastupi na Grappling Industries Manhattan, IBJJF Pan-američkom šampionatu, IBJJF Washington Open-u i NAGA New York.

Mladen Jokmanović se trenutno se nalazi na sportskom usavršavanju u SAD na poziv mentora, poznatog međunarodnog trenera i takmičara Andre “Tim” Monteira, da učestvuje na dvomjesečnom trening kampu i pripremama u A-Force International akademiji u Njujorku.

“Usavršavanje kao takmičara i trenera u Njujorku mi puno znači jer svakodnevno vježbam i razmjenjujem znanja sa odličnim trenerima i takmičarima. Pored akademije A-Force posjećujem i akademiju legendarnog Renza Grejsija. Imam priliku da treniram i posmatram rad na treninzima mnogih velikih stručnjaka i potrudiću se da steknem i u Crnu Goru donesem što više iskustva i znanja, kao i da učenicima našeg kluba u Podgorici prenesem najsavremenije tehnike, trendove i načine vježbanja veoma kompleksnog sporta kao sto je brazilski džiu-džicu“ – rekao je Mladen Jokmanović.

Interesantno je to da je njegov brat Marko Jokmanović, početkom godine donio dvije medalje iz SAD sa veoma prestižnog šampionata, dok je njihov učenik Nikola Perović u julu takođe bio uspješan na IBJJF New York Open-u.  Klub brazilskog džiu džicua Mata Leao A-Force predstavlja jedan od najtrofejnijih klubova ovog sporta u regionu.