Mlađan Janović: Srećan sam što ću pomoći reprezentaciji

0
1165
FOTO: REUTERS

Vaterpolista Mlađan Janović istakao je da veruje u nove uspjehe nacionalnog tima, pošto je odlučio da se vrati u reprezentaciju Crne Gore.

Izabranici Vladimira Gojkovića igraće na Mediteranskim igrama, na finalnom turniru Svjetske lige, na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Optimizam pojačava činjenica da se u kapicu sa državnim grbom pored Aleksandra Ivovića, vratio i Mlađan Janović. Samim tim, svi koji vole vaterpolo vjeruju da državni tim može da se umiješa u borbu za medalje na Evropskom šampionatu.

“Vjerujem da možemo da se borimo za medalju u Barseloni. Moj odnos prema državnom timu nikada nije bio sporan. Srećan sam što ću ponovo imati priliku da pomognem reprezentaciji. Najvažnije takmičenje ove godine je Evropsko prvenstvo i vjerujem da i pored izuzetno jake konkurencije možemo do medalje”, rekao je Mlađan Janović i dodao: 

“Da li ću igrati na četvrtim Olimpijskim igrama u karijeri? Ako budem spreman, ako budem na nivou neophodnom da branim boje reprezentacije, hoću”.

Prije obaveza u kapici sa državnim grbom, Mlađana Janovića sa saigračima iz Breše očekuje finalni turnir Lige šampiona. Domaćin je Đenova, a u četvrtfinalu snage će odmjeriti Pro Reko i Breša, Jug i Solnok, Eger i Barseloneta, odnosno Olimpijakos i Špandau.

“Sve što je bilo planirano ove sezone Breša je ostvarila. Izborili smo plasman na finalni turnir, igrali u finalu Kupa gdje smo u neizvesnoj završnici poraženi od Reka, a sa Rekom ćemo igrati i u finalu šamponata Italije”, rekao je Janović i nastavio:

“Reko je apsolutni favoriti na turniru koji slijedi. Dvije godine za redom nisu uspjeli da stignu do trona. Domaćini su finalnog turnira koje će biti spektakularan. Organizacija će biti na vrhunskom nivou, kao i vaterpolo okršaji u bazenu. Naravno da bi smo voljeli da u prvom meču ne igramo sa ekipom iz Đenove, ali šta je tu je. Nismo uplašeni. Znamo šta nas čeka, cijenimo i poštujemo rivala. Svjesni smo da je Reko veliki favorit, ali sa druge strane ekipa iz Đenove će biti pod velikim pritiskom. Teško je na plećima nositi breme favorita i imperativ osvajanja titule prvaka Evrope. Mi smo rasterećeni sa jedne, a izuzetno motivisani i kvalitetni sa druge strane. U pitanje je jedan meč i sve je moguće”, naglasio je Mlađan Janović.

Finalni turnir Lige šampiona u vaterpolu se igra od 7. do 9. juna u Đenovi.