Miloš Božović: Nisu Hrvati daleko od nas, da ispoštujemo dogovore i budemo pravi

0
1076

Ekipa Dragana Đukića je izuzetno oslabljena, a u baražu za rukometni Mundijal igraće sa Hrvatskom. Prvi meč je danas u 20 časova u Osijeku i Vasko Ševaljević i drugovi traže povoljan rezultat kojim bi zagrijali atmosferu pred revanš u „Verdeu” u četvrtak. Doduše, uvertira nije bila baš najbolja, jer je Đukićev tim u srijedu u dvorani u Donjoj Gorici poražen od Južne Koreje sa 30:29.

Dobro nam je došlo ovo, da bismo se skupili i jače odigrali protiv Hrvatske”, napomenuo je Miloš Božović.

Azijati su igrali duboko u odbrani i mnogo napadali kroz sredinu, što bi trebalo da bude stil igre i „kauboja” u ovom dvomeču.

– Očekujemo isto od njihovih nižih igrača Karačića, Cindrića i Pavlovića. Hrvati i u odbrani igraju malo dublje, baš kao i Koreanci. Ali, naš motiv će biti potpuno drugačiji protiv Hrvatske, jer u ovim prijateljskim susretima nismo imali rezultatski imperativ. Uzgred, i trenirali smo jako naporno osam-devet dana, što je ostavilo traga.

U redovima Crne Gore neće biti tri vjerovatno najbolja igrača Vuka Borozana (odbio poziv), Vladana Lipovine (zdravstveni problemi) i Nebojše Simića (povreda). Nema ni Rada Mijatovića, ali je i tim Lina Červara oslabljen – nema lidera Domagoja Duvnjaka, koji je praktično pola te ekipe, povrijeđen je Stipe Mandalinić, nije se odazvao ni Marko Kopljar, Igor Vori se povukao…

“Duvnjak vuče tu reprezentaciju, svi ti mladi igrači se uz njega osile. Ali, sve to mogu da nadomjeste Mamić, Vranković i ostali momci, koji su u svojim klubovima vodeći igrači. Hrvati jesu podmladili reprezentaciju, ali nisu ništa manje kvalitetni”.

Crna Gora je posljednja dva meča sa Hrvatskom odigrala u januaru ove i prošle godine – prije 17 mjeseci je u Umagu bilo 24:22, a prije pet u Splitu 25:22.

“Prisjećam se utakmice u Splitu, kada smo izgubili 25:22. Posljednjih 10 minuta smo odigrali nestrpljivo i malo slabije, što nas je koštalo boljeg rezultata. Bio bih zadovoljan tim rezultatom i sada pred revanš u Podgorici. Nisu ni Hrvati daleko od nas, samo da budemo svi kao jedan, da ispoštujemo dogovore i da budemo pravi”, poručuje Božović.

Lijevi bek Tatabanje je svjestan koliko bi pet odsutnih igrača značilo Crnoj Gori (nema ni Nebojše Simovića), ali ne želi da stvara alibi.

“Ne razmišljamo o tome. Voljeli bismo da su sa nama, jako puno bi nam značili, ali guramo dalje. Koga nema, bez njega se mora. Fali nam praktično postava jako kvalitetnih igrača, ali ćemo se boriti”, zaključio je 23-godišnji Budvanin.