Mihailo Pavićević: Protivnici garantuju spektakl u Baru

0
762
Foto: Sergej Zabijako / photosergey.me

Mornar će u narednoj sezoni Evrokupa biti u grupi D sa Unikahom, Uniksom, Fiat Torinom, Lijetuvos Ritasom i Fraportom.

Može se reći da su čelnici crnogorskog šampiona dobili ono šta su željeli, atraktivne protivnike koji će doći u lučki grad i ispuniti “Topolicu”. Španski predstavnik je osvojio drugo po jačini evropsko takmičenje prije dvije sezone, Uniks je standardni učesnik Evrolige, Ritas je takođe bio član elite…

Takođe, Barani su dobili ekipe sa kojima mogu igrati. Španci i Rusi će se boriti za prva dva mjesta, dok je borba za preostala dva za plasman u Top 16 fazu otvorena.

“Ovi protivnici garantuju košarkaški spektakl u Baru. Za naš grad će svaka utakmica biti poseban događaj. To je ono na šta smo posebno ponosi”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević za Dnevne novine.

Timovi su još uvijek u formiranju ekipa, pa je o bilo kakvim očekivanjima teško pričati.

“To su ekipe koje nijedne godine nijesu u lošim sastavima, pa će i ove sigurno biti jaki. Većina takvih ekipa želi da kroz Evrokup obezbijedi plasman u Evroligu tako da nema dileme”, jasan je iskusni stručnjak.

Pred Upravom Mornara je sada zadatak da sastave ekipu. Vremena ima dovoljno, a jasna je želja da barska četa bude ravnopravna na svim frontovima.

“Grupa je atraktivna, a i čovjek odmah počne da računa s kim i šta može. Pa sam tako i ja na prvi pogled vidio šansu da možemo napraviti neki rezultat. Međutim, rano je dok ne napravimo ekipu. Nadam se da ćemo iskoristiti ovu šansu i izazov koji je pred nama”, ističe Pavićević.

Još jedna veoma bitna stvar za našeg predstavnika u Evrokupu su i kraća putovanja, osim Kazanja.

“To je veoma bitan faktor za nas. Osim gostovanja Uniksa, za sve ostale postoje dobre konekcije. Ne smijemo gubiti puno vremena na putovanja. U isto vrijeme ćemo igrati i ABA ligu dvije utakmice nedjeljno protiv izuzetnih protivnika. Zbog toga ta duga putovanja mogu biti opasna. I tu smo imali sreće”, zaključio je Mihailo Pavićević.