Marko Lasica: Naši aduti su složnost i uigranost!

0
852

Jedan od najvažnijih mečeva u novijoj istoriji crnogorske rukometne reprezentacije se igra danas (18.30) u Hlohovecu. „Lavovi” će se Slovačkom igrati meč koji bi mogao da im odredi sudbinu – pobjeda ih približava Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, poraz bi bilo teško nadoknaditi.

Obje ekipe dočekuju meč 3. kola sa po bodom, osvojenim u duelima sa Rusijom – Slovaci su ga uzeli u Moskvi, a Rade Mijatović i drugovi u Baru.

Dobili smo video materijal na mejl od selektora sa utakmica Slovačke u Rusiji i sa Švedskom kući. Vidjeli smo da to nije nimalo naivna reprezentacija, ima nekoliko iskusnih igrača i visinu za odbranu 6-0. Jako su agresivni i tvrdi, tako da neće biti nimalo lagan posao savladati ih tamo”, istakao je Marko Lasica.

Desno krilo Politehnike iz Temišvara, koju vodi prvi selektor Crne Gore Pero Milošević, uvjereno je da Crna Gora ima odgovor za igru današnjeg rivala.

Slovaci u prvim mečevima kvalifikacija nisu imali na desnoj strani ljevaka, ali se sada vratio Hruščak. Kolektiv im je jak, imaju veoma iskusno i kvalitetno lijevo krilo, a i čitava ekipa je iskusna. Naši aduti su složnost i uigranost, koju smo dostigli na nekoliko posljednjih utakmica. Ako budemo prikazali partije kao na Kroacija kupu, rezultat će doći sam po sebi”, poručio je Nikšićanin, koji je u nedjelju, kada se okupila reprezentacija, proslavio 29. rođendan.