„Lavice” sa Poljskom, Slovačkom i Italijom u kvalifikacijama za EP

0
859
Foto: EHF Euro

Prepreke rukometašicama Crne Gore na putu ka petom učešću na evropskim prvenstvima biće selekcije Poljske, Slovačke i Italije.

Na današnjem žrijebu u Parizu, „lavice” su žrijebane iz 1. šešira, a kuglica sa natpisom Montenegro je izvučena pretposljednja.

Opcije su bile grupa 2, u koju je tim Dragana Adžića upao, te 7, gdje su već bile Mađarska, protivnik u baražu za SP Bjelorusija i pobjednik pretkvalifikacione grupe B. Čini se da bi zadatak bio jednako težak. Ili lak, kako ko voli…

Prva dva meča se igraju od 27. septembra do 1. oktobra ove godine, a za narednu su rezervisani ostali susreti – 3. i 4. kolo se igraju od 21. do 25. marta, a 5. i 6. od 30. maja do 3. juna.

Na šampionat koji se održava u Francuskoj od 30. novembra do 16. decembra 2018. plasiraće se po dvije ekipe iz sedam grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

Mečevi grupne faze će se igrati u Nansiju, Nantu, Monbelijaru i Brestu, a završni vikend biće organizovan u pariskoj „Akor hotels areni”, tj. „Bersiju”, gdje staje 17.000 gledalaca.

Grupa 1: Norveška, Hrvatska, Ukrajina, Švajcarska.

Grupa 2: CRNA GORA, Poljska, Slovačka, Italija.

Grupa 3: Švedska, Srbija, Makedonija, pobjednik kvalifikacione grupe A.

Grupa 4: Rumunija, Rusija, Austrija, Portugal.

Grupa 5: Danska, Češka, Slovenija, Island.

Grupa 6: Španija, Njemačka, Turska, Litvanija.

Grupa 7: Holandija, Mađarska, Bjelorusija, pobjednik kvalifikacione grupe B.