Krstović: Način rada u Zeti i Zvezdi neuporediv, volio bih da zaigram u ruskoj ligi

0
755
Foto: FSCG

Mladi reprezentativac Crne Gore i novo pojačanje Crvene zvezde Nikola Krstović govorio je za naš portal o utiscima u novom klubu, planovima za budućnost, mogućnostima mlade reprezentacije,…

Krstović je u redove srpskog šampiona došao iz Zete za koju je u prošloj sezoni postigao 17 golova.

Kakvi su dosadašnji utisci što se tiče kratkog provedenog perioda u Crvenoj zvezdi?

-Za ovaj kratak period mogu reći da sam iznenađen i zadovoljan sa igračima i stručnim štabom Crvene zvezde koji su me jako dobro prihvatili kao novog mladog igrača.

U odnosu na prošlogodišnju sezonu kakvi su ciljevi kluba i da li je sada još veći pritisak da se ostvari ponovni plasman u grupnu fazu Lige Šampiona?

-Mogu reći da bismo svi bilo zadovoljni ako bi se ponovila prošla sezona odnosno ponovo obezbijedio plasman u Ligu Šampiona a zatim i nova državna titula. Sigurno je da je sada veći pritisak, igrački kadar se izmijenio, a neki igrači su već napustili klub.

Koliko se razlikuju treninzi i način rada u Zeti i Crvenoj zvezdi?

-Način rada u Zeti i Zvezdi je neuporediv. Zvezda je klub sa mnogo većim budžetom, radi se jako profesionalno i ozbiljno. Naš trener Milojević ima 4-5 pomoćnih trenera koji idu sa nama na sve pripreme, na pripremama su čak prisutni i direktor kluba, sekretari i drugi članovi i vodi se računa o svakoj sitnici.

Koliki potencijal ima mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore i koliko po tvom mišljenju igrača iz te generacije može stići do A reprezentacije?

-Mislim da imamo kvalitet. Imamo nekoliko odličnih igrača poput golmana Carevića, Stijepovića iz Samdorije. Imamo odličnog trenera i čovjeka Vukotića i nadam se dobrom rezultatu i pobjedi na utakmici protiv Farskih Ostrva u septembru. Mislim da će iz ove reprezentacije biti makar 4 u A reprezentaciji.

U kojoj velikoj ligi bi najviše volio da se oprobaš jednog dana i za koji veliki klub navijaš?

-Za početak bih bio zadovoljan sa ruskom ligom jer se radi o ligi gdje se dosta ulaže i ima 5-6 mnogo dobrih i kvalitetnih timova. U budućnosti bih volio da igram u najjačim ligama Svijeta poput Engleske, Španske, Njemačke… što se tiče kluba, volim Barselonu i njihov stil igre koji preferiraju godinama unazad i stvaraju dobre mlade igrače koji nakon nekoliko godina mnogo vrijede.