Kosović i anegdote: Vučinić zaspao na stolu za masažu, Jovetić ni kap alkohola…

0
1453
FOTO: Reuters

Crnogorski reprezentativac Nebojša Kosović, otkrio je neke zanimljive detalje o Dejanu Savićeviću, Mirku Vučiniću, Stevanu Jovetiću i Marku Jankoviću.

U razgovoru za “Sportski žurnal” kazao je na šta ga prvo asociraju imena naših poznatih fudbalera.

DEJAN SAVIĆEVIĆ

“Slušah odmalena priču iz Milana: kad je Kapelu i ostalim majstorima rekao – „Vidite, ovo vam je teretana, e, to meni ne treba!”

MIRKO VUČINIĆ

“A, anegdota… Pred Švajcarsku, u Podgorici, zaspao je na stolu za masažu. Treba da se izađe na teren, niko ne smije da ga probudi. Priđe Savo Pavićević, lagano: „Mirko, ne bih te ja budio, no, nam trebaš…” Epilog: izašao je sam pred golmana i bocnuo loptu – 1:0 za Crnu Goru!”

STEVAN JOVETIĆ

“Veliki profesionalac, ni kap alkohola, nikad. Izađe u grad, pije samo vodu. Pola sata prije svakog treninga ide u teretanu, zagrijeva se, isteže. Poslije drila – ostaje, vježba završnicu. Veliki radnik, uporedio bih ga s Ronaldom. Najvažnije: ostao je čvrsto na zemlji, nađe se prijatelju, za bilo šta. Kad sam se povrijedio odmah me je zvao, ponudio se da plati operaciju, oporavak kod Andre… Ljudina!”

MARKO JANKOVIĆ

“Mislite, Mesi? Družimo se već 10 godina, posljednje tri smo cimeri, nerazdvojni. Igrali smo kao klinci i jedan protiv drugog: Marko za Partizan, ja za Vošu. Kad god nešto treba, tu je. Drugarčina!”