Kljajić: Izgubili smo snagu, naročito protiv Portorika…

0
595
Foto: FIBA

Naša kadetska selekcija vratila se iz Argentine nakon osvajanja osmog mjesta na Mundobasketu. 

Momci su zadovoljni učinjenim, kažu da je falilo snage da se uradi još i više na prvenstvu najboljih selekcija planete. Plasman u četvrtfinale je, poručuju, uspjeh.

“Veoma smo zadovoljni rezultatom. Veliko dostignuće za našu državu. Mogli smo odigrati neke mečeve bolje, ali je turnir bio dugačak tako da smo izgubili snagu. Pogotovo protiv Portorika, dobro počeli – jednostavno nijesmo imali snage da ispratimo njihov ritam.” poručio je po dolasku Jovan Kljajić.

“Uvijek smo se nadali da ćemo stvoriti rezultat koji će Crna Gora da pamti. Nikada nijesmo sumnjali u to da ćemo biti među boljim ekipama. Odličan rezultat četvrtfinale. Mogli smo bolje, ali je umor učinio svoje.” smatra Bojan Tomašević.

Četvrtfinale protiv Portorika, pa i susret za sedmo mjesto sa Hrvatskom obilježio je pad naših u nekoliko minuta dovoljnih da rival se odlijepi i praktično riješi meč. Mala rotacija, smatra selektor Mladen Ostojić uticala je da ne budemo na maksimalnom nivou u nokaut fazi. Pored toga, ističe Ostojić, falio je, vrlo važan faktor od prošlog ljeta, publika na našoj strani.

“Mislim da je neko prije polaska rekao da ćemo biti osmi, ja ne bih vjerovao i odmah bih ga prihvatio. U grupi smo igrali protiv ekipa koje nijesu sa našeg kontinenta. Novi Zeland treći u Aziji, Kanada druga u Americi, Egipat drugi u Africi. Protiv Kanade smo odigrali dobro jedan dio utakmici, to je dosta kvalitetna ekipa što je potvrdila plasmanom u polfuinale. Ove ostale su i za mene bile iznenađenje – mislio sam u jednom momentu da ćemo izgubiti, ali su svojim karakterom i voljom momci izvukli pobjedu. Izbjegli smo tako treće mjesto koje je vodilo na Hrvate. Domaćin Argentina težak zadatak. U triler završnici dobijemo ubjedljivo i uđemo u istoriju, među osam najboljih.” rezimira selektor Ostojić

Kadeti su opet oduševili nastupom, ali prvenstveno jedinstvom i odličnim odnosom prema obavezama. Drugarstvo je bilo i ostalo njihova snaga. Momci će narednog ljeta ponovo da se okupe, jer ih čeka nastup na šampionatu za 18 godina. Za neke ovo nije kraj reprezentativnih obaveza ove godine, jer će se priključiti pripremama juniorske selekcije.