Karatistkinja Ana Drašković pozitivna na doping testu!

0
1153

Crnogorska karatistkinja Ana Drašković bila je pozitivna na doping testu, koji je urađen nakon takmičenja na Mediteranskim igrama u Taragoni, saopšteno je iz Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.

Njoj je u uzorku pronađena supstanca furosemid. Riječ je, kako se navodi u saopštenju, o diuretiku, koji se koristi da bi se izgubila težina.

U saopštenju Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara se navodi da Drašković nije željela da se testira njen B uzorak.

U saopštenju se navodi da će Drašković, članica Karate kluba Omladinac, vratiti srebrnu medalju, koju je osvojila na Igrama u kategoriji do 55 kilograma.

„Nažalost i sa iznenađenjem možemo da potvrdimo da je Ana Drašković bila pozitivna na doping testu koji je urađen u Taragoni. Nalaz anti-doping komisije je pokazao prisustvo zabranjene supstance u njenom uzorku. Sve ostale procedure su u nadležnosti Svjetske anti-doping asocijacije (WADA), kao i njenih regionalnih udruženja, te Evropske i Svjetske karate federacije“, kazao je Igor Vušurović, šef crnogorske sportske misije na Mediteranskim igrama.

Ovo je prvi slučaj dopinga u crnogorskom sportu.

Preko 400 doping testova je urađeno na Igrama u Taragoni, a Drašković je jedina bila pozitivna, naveo je Međunarodni komitet Mediteranskih igara.