Jokmanoviću medalje u brazilskoj džiu džici

0
228

Crnogorski džiu džicu borac Mladen Jokmanović osvojio je srebrnu i bronzanu medalju na debiju u najjačoj konkurenciji brazilskog džiu džicua u Americi.

“Sa ukupno osam borbi na `Grappling Industrie`s šampionatu  Jokmanović je svojoj kolekciji internacionalnih medalja dodao je srebro u diviziji crnih pojaseva discipline Gi do 83 kilograma  kao i bronzu u disciplini No Gi do 83 kilograma. Posebno atraktivan meč  Jokmanović je imao u meču za bronzu No Gi kategorije u kojoj je efektnom polugom na nozi savladao renomirnanog kanadskog MMA borca Moresnija koji dolazi iz cuvenog kanadskog Tristar kampa, koji je iznjedrio legendarnog borca Žorž Sent-Pjera”, istakli su iz Jokmanovićevog tima.

Kako su istakli, u meču u apsolutnoj kategoriji sve su oči bile uprte u borbu aktuelne bronze sa prvenstva Evrope u disciplini No Gi za crne pojaseve i nekadašnjeg petoplasiranog sa prvenstva svijeta, Mladena  Jokmanović a protiv aktuelnog trostrukog  EBI šampiona, Panameričkog prvaka i  bivšeg prvaka svijeta,  Amerikanca Gordon Rajana.

“Naš predstavnik nije razočarao već je pokupio brojne simpatije američke publike u veoma dinamičnoj borbi protiv 20 kilograma težeg protivnika. Rajan je ukupno pobijedio pet borbi i ostao naporažen dok je Jokmanović jedini od protivnika uspio da u jednom trenutku poentira tehikom svipa iz polu-garda ali ipak samo minut prije kraja borbe Rajan je uspio da plasira polugu na ruci našem predstavniku i pokaže zašto je glavni favorit za osvajanje profesionalnog prvenstva svijeta u ovoj disciplini koje će sa za mjesec dana održati u Finskoj”, objasnili su iz Jokmanovićevog tima.