Jasna Boljević: Cilj nam je da prođemo grupu, da pobijedimo Češku

0
875

Nova era crnogorskog rukometa je zvanično počela.

Selektor koji je otišao i odmah se vratio na kormilo „lavica” je odlučio da napravi rez. Ekipa je potpuno podmlađena, nema osam igračica koje su nastupile na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pa je najstarija reprezentativka 27-godišnja Jasna Boljević (eks Tošković).

Očekivanja su da izgradimo atmosferu, zdravu sredinu, gdje će svako da se osjeća dobro. Što se tiče ambicija, idemo korak po korak. Cilj nam je da prođemo grupu, da pobijedimo Češku i da svaki meč odigramo na vrhunskom nivou, bar na onom koji može ovaj tim”. rekla je na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Švedskoj ljevoruka Podgoričanka, koja je bila u zlatnoj ekipi u Beogradu 2012. i od tada praktično nestala iz reprezentacije.

Igračica rumunskog Romana smatra da uigravanje neće biti problem.

Mislim da neće biti problem da se sve uklopi, jer su baza reprezentacije djevojke iz Budućnosti. Vidjele smo i u petak da mogu da nose igru Budućnosti, a nama koje smo došle sa strane će biti malo složenije da se uklopimo”, istakla je Boljevićeva.

Jedini cilj „lavica” je da u Švedskoj stignu do druge faze. Najveća šansa da se obezbijedi mjesto u njoj je trijumf nad Češkom, koja je slabija od ostalih rivala u grupi C u Malmeu, Danske i Mađarske.