Ivanović: Podgorica je ovo zaslužila!

0
797
Foto - Buducnost VOLI / ABA Liga

Ako je Gordić bio vođa i najkorisniji pojedinac tima u finalnoj seriji, Nikola Ivanović u mnogim situacijama je pokazao da je rođeni pobjednik, igrač kome u venama teče ledena krv kada se “lomi”.

“Gorda je sjajno igrao cijelu seriju, a meni je drago što sam u odlučujućim trenucima dao dva vezana koša, što se ispostavilo presudnim”, izjavio je Ivanović.

Momak koji se vratio u matični klub posle dvije sezone provedene u Megi, Atini i u Italiji, dodao je da ne može da opiše koliko mu znači ostvareni uspjeh.

Ovo je nešto što je Budućnosti izmicalo duži period i što ovaj grad zaslužuje. Cijele sezone igramo dobro, u finalu smo takođe znali šta želimo, to smo i uradili”.

Osvojena titula važna je za budućnost crnogorske košarke, poručio je Ivanović.

Titula je dobra za crnogorsku kosarku. Ali ne samo to, ovo je nesto što će da se prepričava 30 godina. Pričaće se narednih mnogo godina o uspjehu, o ovoj generaciji. To je ono sto smo zaslužili, jer smo krvarili cijele sezone. Samo mi znamo koliko smo se borili i odricali“.

Da je trofej u pravim rukama, smatra bek “plavih” pokazuje i skor u mečevima sa Zvezdom.

“Igrali smo protiv Zvezde šest puta ove sezone, dobili smo pet puta, a to je pokazatelj da smo broj jedan u regionu”.

Vratio si Gašu duks?

“Samo privremeno da ga obuče, u mom je vlasništvu! Dogodine Evroliga čovječe! A? To da mi je neko pričao. Ali titula je broj jedan”.