Ivanović: Dubljević i Vučević će podići igru na veći nivo

0
597
Foto: Fiba

Pobjedom Bjelorusije nad aktuelnim prvakom Evrope – Slovenijom, situacija u grupi A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine prilično se zakomplikovala.

Španija je siguran putnik u drugu fazu, dok će o preostala dva mjesta, 28. juna i 1. jula, odlučivati Crna Gora, Slovenija i Bjelorusija.

Za prolaz u naredni krug, naša selekcija sada mora da pobijedi Bjelorusiju na domaćem terenu.

Zakomplikovalo se. Nama je utakmica sa Bjelorusijom prioritet, a sada se tek vidi koliko je bila važna bila pobjeda u Minsku”, kazao je selektor Zvezdan Mitrović.

U prolaz dalje vjeruje i Nikola Ivanović, koji je protiv Španije u Saragosi bio kapiten nacionalnog tima.

Iskreno, vjerujem da ćemo ispuniti cilj. Imamo utakmicu sa Bjelorusijom na domaćem terenu i sve zavisi od nas. Imaćemo više vremena za pripremu, smatram da nećemo ispustiti šansu”, kazao je Ivanović.

Crna Gora, dakle, mora da strahuje do kraja, ali zavisi sama od sebe. Bjelorusija je, međutim, iznenađujućim trijumfom nad Slovenijom, nakon što je namučila Španiju u Minsku, pokazala da je opasnija nego što se misli i što je moglo da se zaključi na osnovu igara u prva dva kola…

“Velika je neizvjesnost. Ovaj sistem takmičenja je takav da niko ne zna u kakvom će sastavu nastupiti u posljednjim mečevima. Mi znamo računicu, šta nam je potrebno, ali i da sa dvije pobjede možemo i do drugog mjesta”, kazao je Mitrović.

Za mečeve odluke, Mitrović bi trebalo da računa na Dubljevića, Sekulića, Đurišića, Todorovića, Bjelicu, a možda i na NBA asa Nikolu Vučevića…

“Biće jako važan zdravstveni bilten. Sada smo imali mnogo problema i sa povredama. Takođe, neke lige, posebno u Španiji, završavaju se kasno. Ipak, ako sastavimo ekipu kakvu možemo, kombinacijom ovih igrača i momaka koji će, nadam se, biti na raspolaganju, možemo da odigramo dva posljednja meča na visokom nivou”, kazao je Mitrović.

“Mislim da ćemo biti jači nego što smo bili u prethodna dva meča – da će doći Bojan Dubljević i Nikola Vučević, što nam daje dodatnu sigurnost. Oni će podići igru na veći nivo”, kazao je Ivanović.

Sa igračima kojih nije bilo u dosadašnjem toku kvalifikacija, ali i sa više vremena za pripreme, te uz veću podršku navijača, Crna Gora ne bi trebalo da ima problema protiv Bjelorusije.