Itana Grbić u Vardaru

0
1024

Kada se činilo da više neće biti većih turbulencija što se tiče prelazaka u smiraj prelaznog roka transfer bomba se dogodila na relaciji Podgorica – Skoplje .

Već sada bivša rukometašica Budućnosti i zvanično najbolje mlado lijevo krilo na planeti Itana Grbić dogovorila je četvorogodišnju saradnju sa šampionom Makedonije – Vardarom, koji je po svaku cijenu želio da dovede damu koja je prije dva dana napunila 18 godina.

Itana je na kadetskom Svjetskom prvenstvu koje je nedavno održano u Makedoniji bila ponajbolja igračica Crne Gore, a jednako kvalitetno može da igra i na poziciji srednjeg beka, što se dopalo ruskom milijarderu Sergeju Samsonenku, te treneru Indiri Kastratović koji su izrazili želju da takvu igračicu vide u timu koji će ove sezone napasti Ligu šampiona.

Itana u ovom trenutku nije bila u planovima trenera Dragana Adžića, ali su joj ipak iz “plavog” kluba prije dva dana ponudili višegodišnji ugovor, koji brzonoga igračica ipak nije potpisala, s obzirom da je već ranije sve dogovorila sa najbogatijim klubom na planeti, tako da jednostavno te uslove nije mogla odbiti.

Svakako da na njenoj poziciji ima paklenu konkurenciju u iskusnim igračicama Dembele i Zebić, ali kao što je već kazala Grbićeva je poznata kao igračica koja se ne plaši konkurencije. S obzirom da je kasnila na pripremama Itana će do januara igrati za drugi tim Vardara, koji je prijavljen za nastup u EHF Kupu, dok će potom biti prekomandovana u prvi tim.

Napredak u Itaninoj igri je vidan u proteklih godinu dana, s obzirom da je radila sa Majom Savić, ali svakako da će ovoj mladoj igračici mnogo značiti činjenica da će rukomet učiti od nekada fenomenalne rukometašice Indire Kastratović, te od iskusnih saigračica kao što su Lekić, Penezić, Pino, Radičević, Lazović, Lejno, Suslina, Dembele, Hmirova, Althaus, Fernandez…

Interesantno Itana će nakon Jovanke Radičević i Andree Klikovac biti treća Crnogorka koja će nositi dres Vardara ove sezone, ali zato prva igračica koja je prešla iz Podgorice u Skoplje, ako se ne računa Klod Mendi koja iz privatnih razloga nikada nije obukla crveno-crni dres.

Rivalstvo na relaciji Budućnost – Vardar je ovim potezom ojačalo, s obzirom da je naš najbolji rukometni klub napustila igračica koja je trebala biti dio generacije koja će naslijediti “plave” super zvijezde.

handballme.me