Itana Grbić: Na pobjedu protiv Angole

0
613

Nakon velike pobjede na startu Evropskog prvenstva u Ohridu nad Francuskom (28:23) izabranice Maje Savić očekuje meč sa nezgodnom Angolom, koja je u prvom kolu izgubila od odličnog Portugala 33:28.

Angola igra specifičan rukomet, tačno je da im tehnika nije jača strana, ali su zato fizički odlično pripremljene. Međutim što se tog segmenta igre tiče mlade “lavice” ne treba da brinu jer se nalaze u top formi, što se moglo vidjeti u poslednjih 15 minuta protiv Francuske.

Svakako da nam trijumf nad Francuskom daje vjetar u leđa, te da nam mnogo znači na samopouzdanju, ali već sada samo razmišljamo o Angoli. Želimo mnogo da dođemo do drugog trijumfa na šampionatu, ali ćemo morati da budemo maksimalno odgovorne i angažovane, posebno u fazi odbrane. Ako se pogledaju rezultati nakon prvog kola uloga favorita možda jeste na našoj strani, ali sigurno da protiv Portugala to nije bilo najbolje izdanje Angole. Mi ćemo prije svega razmišljati o našoj igri i nastojaćemo da ispoštujemo dogovor, a onda sam sigurna da ćemo doći do novog trijumfa”,kazala je reprezentativka Crne Gore Itana Grbić.

Meč između Crne Gore i Angole igra se sjutra u Ohridu u 16.15 časova. U istoj grupi u 18.30 časova se sastaju Kina i Portugal, dok će u 20.45 snage odmjeriti Francuska i Hrvatska.

 

 

 

 

handballme.me