Gusle najavljuju nastup reprezentativaca na prvenstvu Evrope (VIDEO)

0
1975

Navikli su nas na uspjehe iz Njujorka, Toronta, Berlina, Firence i mnogih drugih takmičenja, a predstojećeg vikenda najtrofejniji crnogorski takmičari, braća Mladen i Marko Jokmanović i Srđan Bošković, nastupiće na prvenstvu Evrope u brazilskom džiu-džicu koje će se održati u Rimu.

Prvenstvo Evrope odvija se u disciplini No Gi, a naši predstavnici kao uvertiru odradiće i otvoreno prvenstvo Rima u disciplini Gi, koje će se održati dan prije prvenstva Evrope, u petak 31. marta.

Za brazilski džiu-džicu u Crnoj Gori ovogodišnji nastup ima poseban značaj, jer će  braća Jokmanović izaći na borilište u najcjenjenijoj diviziji crnih pojaseva što će biti prvi nastup majstora iz Crne Gore u ovoj diviziji na zvaničnom šampionatu Evrope, dok Srđan Bošković nastupa u prestižnoj diviziji purpurnih pojaseva i brani titulu prvaka koju je osvojio prije dvije godine.

Podsjetimo da su se ovi takmičari 2015. godine sa šampionata Evrope vratili sa četiri medalje i to sa zlatom i srebrom (kategorije – 85 kg I open) koje je osvojio Srđan Bošković u diviziji plavih pojaseva, dok su Jokmanovići bili bronzani u svojim kategorijama (79,3 kg i 67,3 kg) divizije braon pojaseva.

Zajedno sa guslarom Stefanom Markovićem i ostalim sparing partnerima i borcima objavljen je interesantan motivacioni video spot za posebno osmišljenu guslarsku pjesmu kojom se najavljuje nastup u Rimu.