Filip Radović najbolji sportista Cetinja u 2015. godini

0
620

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom, u organizaciji Prijestonice Cetinje, danas je upriličena svečana dodjela nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima.

Najbolji sportista u 2015. godini je član stonoteniskog kluba „Lovćen“ Filip Radović, a najbolja sportska organizacija u ovoj godini je Rukometni klub Lovćen. Priznanje grada u kategoriji najbolji mladi sportista pripalo je Luki Perišić (džudo klub „Crnogorac“). Najbolji sportski radnik za ovu godinu je Slobodan Jablan (ženskski odbojkaški klub „Lovćen“), dok je nagradu za najboljeg trenera dobio Čedomir Jovanović – trener paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u stonom tenisu.

Ove godine godine Uprava za sport i mlade dodijelila je nagradu „Najperspektivniji mladi sportista“ koju su dobili Anđela Popović i Andrija Martinović (džudo klub Crnogorac), Ana Mrvaljević (Atletski klub „Lovćen“), kao i Nikola Ratković (Kik boks klub „Lovćen“).

Na početku ceremonije prisutne je pozdravio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović istakavši da su postignuti rezultati u oblasti sporta od velikog značaja za Prijestonicu i razvoj sporta u našem gradu.

-Nakon tačno godinu dana, ponovo smo se okupili na ovom mjestu kako bi odali prizanje našim sportistima i sportskim radnicima za postignute rezultate u 2015. godini, a koji su neprocjenjivo vrijedni za razvoj cetinjskog sporta. Zato mi je izuzetno drago što smo danas sa onima koji slove za najbolje i najuspješnije sportiste, ne samo našeg grada, već i čitave države.

Bez sumnje mogu ustvrditi da naši sportisti iz godine u godinu postižu sve značajnije rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a gradska uprava na čijem sam čelu nastaviće da, u vremenu pred nama, pruža punu podršku u obezbjeđivanju uslova za njihov dalji rad i prosperitet – istakao je on.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je na aktivnosti koje je gradska uprava sprovela u minulih dvanaest mjeseci u cilju afirmacije cetinjskog sporta.

– Tako je iza nas i posebno značajna godina tokom koje smo sproveli niz aktivnosti na pripremi neophodnih preduslova za realizaciju najvećeg projekta na planu sportske infrastrukture u našem gradu – izgradnji fudbalskog stadiona “Sveti Petar Cetinjski”, koji će, uvjeren sam, u značajnoj mjeri doprinijeti afirmaciji sporta među mladima.

Osim toga, gradska uprava posebno je bila posvećena onima čije vrijeme tek dolazi i čijim sportskim uspjesima ćemo se tek radovati – našim mladim sugrađanima, među kojima ćemo već sjutra imati osvajače najznačajnijih odličja.

Zato ću iskoristiti ovu priliku da vas podsjetim da je Prijestonica Cetinje, u okviru Mjeseca sporta, donirala sportsku opremu i rekvizite svim sportskim kolektivima sa teritorije Cetinja koji okupljaju mlađe kategorije. Pored ove, održano je niz manifestacija poput “Dječije atletike”, a tokom trajanja akcije “Mjesec sporta” obezbijeđeni su besplatni termini za građane u svim sportskim objektima u našem gradu– kazao je on, dodajući da je tokom 2015. godine Prijestonica Cetinje bila je domaćin značajnih sportskih takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera.

Tokom svečanosti prisutne je pozdravio vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Prijestonice Petar Kapisoda koji je čestitao dobitnicima i istakao da su godinu na izmaku u Prijestonici obilježila brojna sportska dostignuća.

– Kada analiziramo godinu koja je za nama možemo biti ponosni na rezultate naših sportista, a da bismo shvatili dimenziju njihovog sportskog uspjeha i dostignuća, moramo naglasiti da su oni ostvareni u vrlo teškim i nepovoljnim finansijskim uslovima.

Predstavljati svoju porodicu, klub, grad i posebno državu, za mene je najuzvišeniji i najčasniji osjećaj i obaveza za svakog čovjeka, a koja za sobom povlači ogromnu odgovornost – odgovornost koja je privilegija rijetkih i odabranih sportista. Sretan sam jer su neki od njih danas među nama, najbolji među jednakima – zaključio je on.

tekst/foto: cetinje.me