Fantastični Čavor na zatvaranju Bundeslige

0
682
Foto: HSG Wetzlar

Novi šampion Njemačke je Flensburg! Tim sa sjevera Njemačke je u finišu Bundeslige preskočio Rajn Nekar Leven, iskoristio šansu i na kraju osvojio najvredniji trofej u ovoj zemlji. U odlučujućem meču Flensburg je bio bolji od Gepingena 22:21, a gosti su čak imali šansu da naprave ogromno iznenađenje i da titula ipak ostane u Manhajmu. Najefikasniji u šampionskom timu bio je Lauge sa osam golova, dok je Svan postigao četiri. Rensler je sa osam bio najbolji kod Gepingena.
Leven je na svom terenu savladao Lajpcig 28:25, a Groecki je prednjačio sa sedam golova, dok je Šmid postigao jedan manje.
Naš reprezentativac Stefan Čavor je u Stutgartu odigrao meč sezone. Čavor je na terenu proveo 45 minuta i uspio je da ima šut čak 11/10! Proglašen je za najboljeg aktera meča, a njegov Veclar je slavio 36:26.
Iz lige ispadaju Libeke i Hitenberg. Libek je u posljednjem kolu izgubio u Lemgu 30:27, Hitenberg je bio nemoćan u Berlinu 28:23, dok je Ludvigshafen zadržao prvoligaški status! Na svom terenu je savladao Erlangen 32:29, a sjajan je bio Đozić sa osam golova. Magdeburg je savladao Melsungen 33:31, a Damgard je prendnjačio sa osam golova, na drugoj strani precizan je bio Kun sa 12, dok nas Nebojša Simić nije bio u timu zbog povrede. Hanover je u gostima savladao Gumersbah 31:29, dok je Kil slavio u Mindenu 32:25.