Džudistima Akademika 20 medalja na državnom prvenstvu

0
333
Foto: Onogost.me

Džudisti Akademika su napravili još jedan uspjeh u ovoj godini, nakon što su na državnom seniorskom prvenstvu osvojili 20 medalja i bili najbolja ekipa na turniru.

Na takmičenju koje je održano u Igalu takmičari nikšićkog kluba uzeli su osam zlatnih, sedam srebrnih i pet bronzanih medalja.

Prva mjesta i najsjajnija odličja su pripala Tamari Gardašević, Jovani Peković, Kristini Milić, Nikoli Gušiću, Srđanu Mrvaljeviću, Dimitriju Vukotiću, Antu Dubretu i Lazaru Dakoviću. Srebrne medalje su uzeli Mina Lješković, Anđela Tadić, Vuk Nikčević, Nikola Gušić, Nikola Gardašević, Danilo Pantić i Jovan Peković, dok su se bronzom okitili Filip Đurđevac, Vuk Vukićević, Novo Raičević, Nebojša Gardašević i Predrag Stanjević.

Ekipu Akademika su na prvenstvu Crne Gore predvodili šef stručnog štaba Dragan Šćepanović i trener Marinko Đurđevac.

“Rezultati Akademika su sve bolji i bolji najbitnije takmičenje za klub u prvoj polovini godine jeste prvenstvo države za seniore gdje smo pokazali superiornost u crnogorskom džudo sportu. Pored otežanih uslova i opstrukcija koje su opšte  poznate crnogorskoj sportskoj javnosti, napominjemo da će se Džudo klub Akademik boriti samo na ovaj način, radom, rezultatima i težiti ostvarivanju što boljih sportskih rezultata  kao i kvalitetnoj promociji džudo sporta među našom djecom. Rezultati su iz dana u dan sve bolji i bolji što je i poznato crnogorskoj javnosti. Želim samo da kažem da sam ponosan na sve takmičare, a posebno na dobru postavku šefa stručnog štaba Dragana Šćepanovića koji je takođe odradio odličan posao. Želim da uputim čestitke svim pobjednicima u svim kategorijama, i iz drugih klubova koji su osvojili medalje”, istakao je nakon turnira direktor kluba Novica Milović.