Dragan Kažić: Nemamo šta da izgubimo, vjerujem da možemo

0
1164

Fudbaleri Budućnosti imaju sjutra gotovo nemoguću misiju da nadoknade dva gola zaostatka za Partizanom, u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se igra sjutra od 20 45 pod Goricom.

Poraz od 2:0 i inferiornost na terenu ne daju razlog za optimizam.

Nije, ipak, sve izgubljeno, najavljuje trener Dragan Kažić.

“Nemamo šta da izgubimo. Moramo drugačije da igramo nego u prvom meču i to ćemo pokušati da uradimo”, kazao je Kažić.

Jasno je da Budućnost mora da bude ofanzivnija, agresivnija, opasnija….

“Očekujem da će Partizan igrati isto kao prije sedam dana. Protivnik će pokušati da dominira, da postigne gol i završi sve. Mi, međutim, vjerujemo u sebe, iako znamo da imamo težak zadatak”, kazao je Kažić.

Prošle godine u ovo vrijeme, Budućnost je odigrala najbolju evropsku utakmicu, pobijedila Genk pod Goricom 2:0, a nesrećno eliminisana poslije penala od budućeg četvrtfinaliste Lige Evrope.

“Prije svega, šampionski tim Budućnosti više ne postoji. Ovo je nova ekipa, koja još traži igru. Slična situacija je bila prošle sezone, pred taj meč sa Genkom. Budućnost je tada odigrala kao u transu. I sada moramo da odigramo perfektan meč da bismo nadoknadili zaostatak. Moramo da vjerujemo da možemo, jer samo tako možemo da napravimo čudo”, naglasio je Kažić.

On će od svojih igrača tražiti samo jedno – da daju sve što imaju, mogu i znaju.

“Poslije možemo da se pogledamo u ogledalo i kažemo da smo pružili sve što smo mogli”, apostrofirao je Kažić.

Iako je Partizan bio bolji i dominantan, “crno-bijeli” nisu, čini se, impresionirali trenera Budućnosti.

“Nije Partizan bio sjajan, Leonardo je napravio preokret i razliku. Kasnije je moglo da bude ubjedljivije, Mijatović nas je spasao, ali možda se sada okrene sve. U prvom meču tehnički nismo mogli da pariramo rivalu, stvarale su se neke rupe u postavci, koje nismo mogli da predvidimo. Možda se jesmo branili dobro u većem dijelu meča, ali nisam zadovoljan kako smo iz defanzivnog bloka išli naprijed. Na tome smo radili ovih dana”, kazao je Kažić.

Ključ iznenađenja, ili senzacije, mogao bi da bude prvi gol…

“Ako prvi damo gol, sve se otvara. Tada ni kvalitet ne bi bio toliko važan i presudan. Nije kasno ni ako postignemo gol u 80. minutu”, naglasio je Kažić.

On je priznao da, kada je dolazio, nije očekivao da će ekipa doživjeti toliko promjena u odnosu na sastav koji je osvojio titulu.

“Želio sam da dođem u Budućnost, došao sam za duplo manje novca nego što sam imao do sada, ali nisam znao da će biti ovoliko promjena. Neke igrače smo pustili da odu, iako su imali ugovor, jer su oni tako željeli. Nismo mogli da ih ubijedimo da vole Budućnost i da treba da ostanu…”, istakao je Kažić.

A problemima, izgleda, nikad kraja – ne računajući odlaske Radunovića, Vujovića, Vušurovića, Vukčevića… povrede su desetkovale “plave”.

Pojačanje iz Lovćena Korea se povrijedio na pripremama, Ristović na meču sa Partizanom, a u revanšu neće biti ni Ilije Tučevića.

“Imao je saobraćajnu nezgodu i neće biti u timu, a mi drugog lijevog beka nemamo”, zaključio je Kažić.