Đorđević: Grof je glavni razlog mog dolaska u Arsenal

0
268

Luka Đorđević napokon je dobio pravu šansu u eliti ruskog fudbala i čini se da je počeo da je koristi na pravi način. Sada je u Arsenalu iz Tule, na pozajmici iz Zenita i u dosadašnjih osam mečeva postigao je tri gola, sva tri na prethodne tri utakmice.

Prvo je krajem avgusta „tobdžijama” donio pobjedu na gostovanju Ahmatu u Groznom (2:1), da bi u subotu popodne sa dva pogotka približio svoj tim trijumfu protiv Rostova. Ipak. Arsenal u gradu na Donu nije znao da sačuva tu prednost, na kraju je bilo 2:2.

“Zadovoljan sam kako sam odigrao. Ekipa Rostoje do ovog vikenda prvih osam kola imala samo tri gola, jedan na svom tako da ova dva daju dodatnu draž.” – kaže Đorđević za Arenu, koji je prethodnih godina se dosta selio, bio j što u Zenitu, što na pozajmicama u Tventeu, Sampdoriji, Ponferadini…

Strpljenje dok ne pokaže čime raspolaže.

“Veoma sam zadovoljan što sam u Arsenalu. Došao sam ovdje da igram svake nedjelje i zadovoljan sam kako sve to izgleda.” istakao je Đorđević uz konstataciju da je neizbježan faktor u svemu ovome Miodrag Grof Božović, trener Arsenala.

“Grof je glavni razlog mog dolaska u Arsenal. Njegova želja da dođem i moja želja za igrom je kao rezultat donijela moj dolazak u Tulu. Siguran sam da nijesam pogriješio.”

Od ljeta 2012. godine je u Rusiji, odnosno Sankt Peterburgu, sa privremenim odlascima u druge klubove i države. Sada je u Tuli, gradu od pola miliona stanovnika koji se nalazi oko 100 kilometara zapadno od Moskve.

“Prilagodio sam se lako, nije bilo nikakvih problema. Grad je lijep, nije mnogo udaljen od Moskve i to što govorim ruski mi svakako pomaže dosta.” objašnjava crnogorski reprezentativac.

Arsenal nakon devet kola ima po dvije pobjede i remija, kao i pet poraza. Trenutno je na 13. mjestu ruske Premijer lige, koja ima 16 ekipa.

“Imali smo utakmice u kojima smo morali bolje, u nekima definitvno nijesmo imali sreće da dođemo do boljeg rezultata. Sve u svemu, ekipa ima kvalitet i vjerujem da će kako vrijeme bude odmicalo, kvalitet igre biti veći. Samim tim će doći i rezultati.”– rekao je Đorđević.

Želja svih u ovom klubu je da Arsenal bude u sredini tabele na kraju sezone, mada je, naravno, prioritet opstanak.

“Ambicija je bila sredina tabele. Ekipa ima kvalitet za to, ali je liga dosta ujednačena i svaki bod je od velike važnosti. Čeka nas utakmica sa Dinamom kući, u koju ćemo sigurno ući sa željom za pobjedom koja bi nam mnogo značila, jer upravo na svom terenu nijesmo imali sreće da u prethodnim mečevima dođemo do bodova.” – poručio je za kraj Luka Đorđević.