Do Skupštine OSCG će se znati konačna sudbina Budvana

0
245

Žrijeb takmičarskih brojeva i raspored prvenstva u odbojkaškim ligama biće određen u utorak (3. oktobar), na redovnoj Skupštini Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Na osnovu pristiglih prijava, u Prvoj muškoj ligi takmičiće se pet klubova, a u ženskoj devet (u drugoligaškoj konkurenciji igraće više od 10, najvjerovatnije 12), po jedan manje u odnosu na prošlu sezonu u elitnom rangu takmičenja.

Za Prvu mušku ligu su se prijavili Jedinstvo Bemax, Budućnost Capital Plaza, Volej star, Bar volej i Sutjeska, a među prijavljenima nije Budvanska rivijera, najtrofejniji klub u istoriji crnogorske odbojke.

Budvani sada plaćaju ceh loše politike vođenja kluba proteklih godina, a koja je proizvela više stotina hiljada eura duga (između ostalog oko 250 hiljada duga prema Mediteranskom sportskom centru, zbog čega je budvanski klub utužen), odliv igračkog kadra, i posebno izostatak mlađih kategorija, zbog čega Budvanska rivijera trenutno nema ni igrače sa kojima bi prijavila učešće u ligi, sve i da nekako nađe novac za takmičenje i vraćanje dugova, zbog kojih je i račun blokiran (na čekanju su i isplate po tužbama bivših igrača, stranaca).

Kako saznajemo, iz Budve je proteklih dana na adresu OSCG stigla molba da se sa konačnim spiskom učesnika u Prvoj ligi sačeka do Skupštine, da bi grupa ljubitelja odbojke iz crnogorske metropole turizma pokušala da se nekako organizuje, nađe sredstva i igrače (makar i bivše igrače koji se danas samo rekreativno bave ovim sportom), kako se ne bi dogodilo da se u Budvi ne igra muška odbojka prvi put od 1976. godine, kada je osnovana „Avala”.

Jer, planirano osnivanje novog, gradskog kluba se još nije dogodilo, zbog više puta odlagane sjednice gradske Skupštine (nedostatak kvoruma), na kojoj je to bila jedna od tačaka dnevnog reda.

Ako Budvani, pak, nekako uspiju da se „snađu”, klubu će, kako se nezvanično može čuti, u interesu odbojke biti dozvoljeno da bude žrijeban za prvenstvo u kojem će se naredne sezone, svakako, igrati trokružno, bez obzira da li biti pet ili šest klubova.

Što se tiče dama, u odnosu na prošlu godinu nema Gorštaka, koji je odustao zbog finansijskih razloga, ali će Kolašinke igrati Drugu ligu.

U Prvoj ligi, po dvokružnom sistemu, igraće Luka Bar, Galeb, Morača, Rudar, Budućnost Bemax, Nikšić, Herceg Novi, Gimnazijalac, kao i ženski klub iz Budve, koji se prije početka prošle sezone fuzionisao sa muškim, pa je u istom problemu, sa blokiranim računom i dugovima prema dvorani, te ostaje da se vidi na koji će način funkcionisati u novoj sezoni…