Danka Kovinić osvojila turnir u Marseju i plasirala se na Olimpijske igre!

0
1264

Crnogorska teniserka Danka Kovinić osvojila je ITF turnir u Marseju, pošto je u finalu sa 2:0 (6:2, 6:3), savladala Su Vei Hsieh sa Tajpeha.

Tom pobjedom teniserka TK As je osvojila 140 bodova i plasman na OI u Rio de Žaneiru

U meču koji je trajao 73 minuta, Kovinić je opravdala ulogu prve kosturašice, pa je furioznim startom stavila do znanja drugoj nositeljki, 80. igračici na WTA listi da nema šta da traži u međusobnom duelu.

Lako je Novljanka došla do velike prednosti i rutinski je za pola sata igre dobila prvi set, u kojem je ubacila prvi servis u tek 40,7 odsto pokušaja. Njena rivalka je imala tačno 20 odsto više preciznih prvih servisa i uprkos tome je izgubila set, što je bio znak da teško može do preokreta.

I u nastavku je 59. igračica na WTA listi, Kovinić, loše servirala, ali je imala odličnu realizaciju ubačenog servisa, ali i realizacije brejk šansi (2-2), dok je njena protivnica uspjela da u gem pretvori svega jednu od pet brejk prilika.

Kovinić je osvojila 69 poena u meču, 14 više od protivnice i sa novih 140 bodova, koliko donosi titula, u svom posljednjem turniru koji se bodije za kvalifikacije na olimpijski tunrir u Rio de Žaneiru, ostavrila je plasman na olimpijski turnir i san svakog sportiste.

Na olimpijski turnir plasiraju se prvih 56 teniserki sa WTA liste zaključno sa 6. junom, a sjutra na posljednjoj listi Kovinić će biti 54. teniserka svijeta.

Turnir u Marseju igrao se za nagradni fond od 100 hiljada dolara.

 

Vijesti