Dabović: Kvalitetniji smo od Tajpeha, očekujem pobjedu (17h, RTCG 2)

0
770

Naši najbolji odbojkaši u Tunisu borave od utorka, a danas ih očekuje prvi meč na drugom turniru treće divizije Svjetske lige. Izabranici Veljka Bašića (17h) danas na otvaranju turnira igraju protiv Kineskog Tajpeha.

“Crveni” su prošlog vikenda u Bijelom Polju upisali dvije pobjede (Tunis i Kineski Tajpeh), ali su doživjeli poraz od Estonija kojim su umanjili šanse da se da nadu na finalnom turniru koji se igra u Meksiku. Računica Marka Bojića i drugova je jasna moraju ostvariti sve tri pobjede kako bi zadržali šanse da se nadu medu tri najbolje plasirane selekcije u diviziji koje će uz domaćina ići na završni turnir.

Pred put u Tunis selektor je izvršio nekoliko promjena na spisku nema Miloša Ćulafića (korektor) i Blaža Milića (srednji bloker), dok su naknadno pozvani korektor Bojan Strugar i primač Slobodan Bojić.

“Prvi meč je veoma važan, jer moramo da dobijemo sve utakmice da bi zadržali šanse da se plasiramo u Meksiko. Ono što me raduje je da su igrači izuzetno motivisani”, raportirao je selektor Bašić iz Tunisa.

“Mali problem predstavlja adaptacija na vremenske prilike, ali sam zadovoljan kako momci dižu formu pred važne mečeve”.

Na polovini takmičenja odbojkaši Crne Gore se nalaze na sedmom mjestu na tabeli sa skorom od dvije pobjede i jednim porazom, a isti učinak imaju i Tunis, Austrija, Estonija i Meksiko.

“Stil igre Kineskog Tajpeha nam ne odgovara, a to se vidjelo i u Bijelom Polju gdje smo uz dosta muke stigli do pobjede. Tehnički su jako dobro potkovani, igraju veoma dobro u odbrani, jako malo griješe. Ali, mi smo fizički dominantniji i kvalitetniji. Nadam se da ćemo odigrati dobro i očekujem pobjedu”, jasna je poruka tehničara Sima Dabovića.

Nakon Kineskog Tajpeha, Crnu Goru očekuju dueli sa Kazahstanom i domaćinom Tunisom.