Crnogorski sportisti spremni za Mediteranske igre

0
506
Foto: Reprezentacija.ME

Danas je u hotelu Centre Ville u Podgorici održana pres konferencija povodom nastupa naših sportista na Mediternskim igrama u Taragoni u Španiji od 22. juna do 1. jula.

Na Mediteransim igrema će nastupiti preko 4.000 sportista iz 26. zemalja.

Na programu Igara je ukupno 31. sport a crnogorski sportisti će nastupiti u karateu, jedrenju, džudou, boćanju, atletici, plivanju, rukometu (muški i ženski tim) i vaterpolu.

Naša delegacija će krenuti put Španije dva dana prije početka takmičenja.

Marini Raković će pripasti čast da nosi zastavu Crne Gore na ceremoniji otvaranja Igara.

“Zahvaljujem se svima koji su me odabrali da nosim zastavu. Očekujem jaku konkurenciju na Igrama. Imala sam dobre pipreme i spremna sam. Želim da obradujem zemlju medaljom”, kazala je Raković.

Postoje kriterijumi za izbor sportista na Igrama. Izvršni odbor je odlučio da su olimpijski stipendisti najveći kvalitet i oni trebaju da nas zastupaju na ovako kvalitetnom takmičenju.

Crnogorski olimpijski komitet biće vođa nacionalnog tima na ovom takmičenju.

Pored reprezentativnih selekcija u rukometu i vaterpolu, našu zemlju će predstavljati i Slađana Perunović  u atletici, Kukuličić IvanKristina Rakočević u bacanju diska, Petković Miroslav i Stjepčević Dejan u boćanju, Gardašević Nikola, Pantić Danilo i Peković Jovana će biti naši predstavnici u džudou, u karateu će to biti Drašković Ana i Raković Marina a u jedrenju i plivanju Milivoj Dukić odnosno Tadić Ilija.