Crna Gora savladala Slovačku na početku kvalifikacija za EP

0
313
Foto: Savo Prelević

Rukometašice Crne Gore savladale su Slovakinje danas u Baru rezultatom 24:23 (14:12).

Težak meč u “Topolici” za naše djevojke na samom startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Meč pun inteziteta, drame, neizvjesnosti do samog kraja, ali i pun grešaka sa obje strane. Naše mlade igračice su ipak uspjele da odbrane nalet Slovakinja koje su bile u psihičkoj prednosti u posljednjih 10 minuta, koje su agresivnošću stvarale ogroman pritisak na naše – međutim rukoemtašice Crne Gore su pokazale karakter koji odlikuje šampionsku reprezentaciju.

Naše su bile favoritkinje pred ovaj meč, ali treba biti svjestan da je sezona tek počela i da će biti potreban određen vremenski period da “zlatne lavice” uđu u prepoznatljivu formu.

Drhtali smo praktično do kraja, ali piše se pobjeda. Bilo je teško, naše su mnogo bolje igrale u prvom poluvremenu iako je rezultat bio 14:12, ali se u nastavku previše griješilo. Slovakinje su strpljivom igrom uspjele da “otope” prednost naših i meč uvedu u kakvu takvu neizvjesnu završnicu. Slovačka je pokazala da može da odigra dobro protiv bilo koga i da će i Poljakinjama biti težak zalogaj.

Za nas je bitno da su osigurani prvi bodovi, da smo počeli pobjedom, a sada u naredom kolu protiv autsajdera Italije u nedjelju ponovo da testiramo formu i da novom pobjedom dočekamo te martovske duele sa Poljakinjama.

Jauković je postigla 8 golova i bila najefikasnija na meču, Raičević je upisala 7, Malović 3, a Pavićević i Ramusović po 2 gola.

Kod Slovakinja Rajnohova je postigla 4 a Rebicova, Rehtorisova, Pastorkova i Habankova po 3 gola.

Rajčić je imala 7 odbrana, Gubikova 4.