Crna Gora savladala i Hrvatsku: Osvojen Uskršnji turnir sa maksimalnim učinkom!

0
770
Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore godište 2003. i mlađi sa stoprocentnim učinkom osvojila je prestižni Uskršnji turnir u u Napulju koji se održava od 29. do 31. marta – u posljednjem četvrtom kolu Crna Gora je nadigrala i Hrvatsku 10:8. Podsjećamo, izabranici Veljka Uskokovića su u prva tri kola savladali Mađarsku 13:12, Italiju 15:8 i Srbiju 13:4. Naša selekcija je slobodna posljednjeg dana turnira.

Hrvatska je povela, ali su Mršić i Sladović sa po dva gola donijeli preokret, a nakon prve četvrtine bilo je 4:2 za Crnu Goru. U nastavku samo jedan gol i to Hrvatske, pa je na poluvremenu bilo 4:3 za mlade “ajkule”.

Vujošević je pogodio za plus dva, ali onda serija rivala od 3:0 za preokret. Radović je poravnao na 6:6, a Mršić sa dva gola donio Crnoj Gori prednost od 8:6. Na otvaranju posljednje dionice Gopčević je pogodio za 9:6, ali uslijedila su dva gola Hrvata za neizvjesnu završnicu. Ipak, Mršić pogađa i rješava pitanje pobjednika, na kraju 10:8.

Najbolji u našoj selekciji bio je Mršić sa pet golova, Sladović je postigao dva, a po jedan Vujošević, Gopčević i Radović.