BVA pohvalila debitantski nastup Crne Gore na Euro voleju

0
148

Bukurešt je danas bio domaćin 21.Generalne Skupština Balkanske odbojkaške asocijacije.

Skupštini su ispred Odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovali predsjednik Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

Delegate Kongresa BVA pozdravio je Aleksandar Boričić, predsednik CEV, koji je podsjetio da je prije četiri godine Balkanska odbojkaška asocijacija bila inicijator njegove kandidature za predsjednika Evropske odbojkaške konfederacije.

Boričić je u Bukureštu saopštio da će se ponovo kandidovati za predsjednika CEV, za šta je dobio bezrezervnu podršku svih članica Balkanske odbojkaške asocijacije. Izborni, 41. Kongres CEV održaće se 19. juna 2020. u Moskvi, u Rusiji.

Na Kongresu su usvojeni finansijski i izvještaji sa takmičenja u prethodnoj sezoni. Takodje, pohvaljeni su i debitantski nastupi Crne Gore i Sjeverne Makedonije na Euro voleju, a posebno je istaknuta činjenica da je prvak Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji član Balkanske odbojkaške Asocijacije – reprezentacija Srbije.

Najavljeno je da će se Balkansko prvenstvo u odbojci na snijegu (snow volley) održati 2021. u Rumuniji i to će biti prvo zvanično Zonsko takmičenje u toj disciplini. Na taj način BVA je preteča u odnosu na sve Zonske asocijacije u Evropi i svijetu u novoj odbojkaškoj disciplini.

Predsjedavanje Balkanskom odbojkaškom Asocijacijom za 2020.godinu preuzela je Sjeverna Makedonija, pa je za predsjednika BVA izabran Petar Jovanovski, dok će potpredsjednik biti Zoran Gajić, predsjednik OS Srbije.

Naredni Kongres BVA bice održan sljedeće godine u Skoplju.