Bura u Bokserskom savezu: Selektor traži smjenu čelnika

0
307
Foto: Sportklub

Bokserski klubovi zatražili su vanrednu Skupštinu Bokserskog saveza nezadovoljni rukovođenjem te asocijacije, kao i posvećenošću i odnosom rukovodstva prema njima.

Bokserski klubovi Budva, Podgorica, Herceg Novi, Zlatičanin, Bijelo Polji i Feniks su podnijeli zahtjev za održavanje vanredne skupštine Bokserskog saveza Crne Gore, po dnevnom redu “Smjena predsjedništva Bokserskog saveza”.

“Ja kao selektor reprezentacije i neko kome je Upravni odbor i predsjeništvo saveza povjerilo tu funkciju dajem punu podršku klubovima u njivovoj inicijativi za smjenu rukovodstva saveza. Kako su nezadovljni klubovi na rad saveza i njihov odnos prema istima, isto tako lično mogu konstatovati nezadovoljstvo u odnosu, ophodjenju, neprofesionalizmu i nedovoljnom angažmanu saveza prema bokserskoj reprezentaciji.

Trenutno bokserski sport u našoj zemlji ima veoma talentovanu i za svoje uzraste jako uspješnu generaciju, koja bi se sa trenutnom nebrigom, neplanskim radom i nepostojećom strategije razvoja boksa mogla vrlo lako izgubiti, što se ranije često dešavalo.
Naša šampionka Evrope se sa svojim klubom uspješno priprema za odbranu titule. Naša bokserka, koja još uvijek nema reprezentativnu opremu, je u ovoj godini već odboksovala pet mečeva, i osvojila dva medjunarodna turnira, ali umjesto da troškove na tim turnirima snosi Bokserski savez to je primoran raditi njen matični klub “Budva” koji ništa ne prepušta slucaju, dok rukovodstvo saveza to iz nekog njima poznatog razloga ne prepoznaje.

Naša mlada reprezentacija je za osam mjeseci odradila samo jedan turnir, a prvenstvo Crne Gore se u 2018. godini po prvi put od postojanja ovog sporta nije održalo.
Izuzetno zahtjevan kalendar takmičenja u ovoj godini može ostati samo mrtvo slovo na papiru. O najmladjima da i ne pričam, oni se pojave, rade u klubu i postanu samo rekreativci. Uz sve to, odredjena dugovonja saveza, će već sada ugroziti finanijsko stanje od budzeta Ministarstva sporta koji tek treba biti opredijeljen.

Tražim podršku i od Ministarstva sporta, da nas zaštite u koliko skupština ne bude zakazana u predvidjenom roku, kako bi na vrijeme spriječili situacije koje najviše stete ovom izuzetno teškom, viteškom i plemenitom sportu koji je ujedno i jedan od najtrofejnijih u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju selektora naše bokserske reprezentacije Boška Draškovića.